Članak je filtriran: Ponedjeljak, 02 Septembar 2019
Ponedjeljak, 02 Septembar 2019 21:54

Od Kine traži hiljadu milijardi $ duga

Trgovinski rat SAD i Kine se zaoštrio - nijedna strana ne namjerava da popusti i stalno se koriste nova sredstva. Bijela kuća trenutno razmatra prijedlog vlasnika starih kineskih hartija od vrijednosti, koji žele da zahtijevaju od Pekinga isplatu duga iz perioda vladavine dinastije Cin, koji iznosi više od hiljadu milijardi dolara.

Objavljeno u Politika

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić smatra da Parada ponosa, koja će se održati po prvi put u Sarajevu 8. septembra 2019. u Sarajevu, predstavlja prvorazredan politički događaj za BiH.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 02 Septembar 2019 21:18

Uskoro susret Dodika i Putina

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ruski predsjednik Vladimir Putin dobro razumije situaciju u BiH, čak detaljno, na čemu mu je zahvalan, dodajući da očekuje da će sljedeći susret sa Putinom biti uskoro.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 02 Septembar 2019 21:10

Uslovi Vladi KS 3000 radnika u zdravstvu

Više od 3.000 radnika, zaposlenih u zdravstvu Kantona Sarajevo, danas je stupilo u generalni štrajk. Traže povećanje najniže osnovice za obračun plaća i ukidanje diskriminacije, koja je, kako kažu, potvrđena kroz raniji kolektivni ugovor prema nemedicinkom osoblju, objavio je N1.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 02 Septembar 2019 21:05

Palmer: Dejton okvir koji se mijenja

- Dejtonski sporazum nikad nije bio zamišljen kao fiksni okvir, nego okvir koji se mijenja, no ja sam skloniji evoluciji nego revoluciji uticaja tog sporazuma, kazao je na Bledskom forumu specijalni predstavnik SAD-a za zapadni Balkan Metju Palmer.

Objavljeno u Politika

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine daje punu podršku kolegama iz Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz SSS BiH.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 02 Septembar 2019 13:24

Srbi pali sa 800 kg kokaina na okeanu

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je na osnovu operativnih podataka srpske policije u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, sačinjena pretežno od srpskih državljana, koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu, objavio je Kurir.

Objavljeno u Magazin
Ponedjeljak, 02 Septembar 2019 13:21

Ranjen u pucnjavi u Hadžićima, napadač uhapšen

Teške povrede zadobio A. O., a policija u bolnici čuva A. B. iz Kiseljaka.

Objavljeno u BiH

Dodik ipak očekuje, da će uskoro o svemu svoj stav zauzeti EU, koja je davno rekla da su i NATO i evropske integracije odvojeni procesi

U Banjaluci je održan sastanak Milorada Dodika, srpskog člana predjedništva BiH i Petra Ivancova, ruskog ambasadora u BiH.

Objavljeno u Politika

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH izrazio je podršku zdravstvenim radnicima pismom podrške. Saopćenje ovog sindikata prenosimo u cjelini:

Objavljeno u Radnički MS