Članak je filtriran: Petak, 20 Septembar 2019

Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, ni put do Sarajeva jutros nije uspio razbuditi.

Objavljeno u Atrakcije

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine pripremio je primjedbe na Prijedlog zakona o zaštiti na radu Federacije Bosne i Hercegovine i dostavio ih Odboru za rad i socijalnu zaštitu Federalnog parlamenta, saopćeno je iz SSSBiH. Saopćenje prenosimo u cjelini:

Objavljeno u Radnički MS
Petak, 20 Septembar 2019 12:17

Stub ulične rasvjete pao na ženu

U sarajevskom naselju Višnjik došlo je do nesreće kojom prilikom je povrijeđena žena.

Objavljeno u BiH
Petak, 20 Septembar 2019 11:06

Predsjedništvo kod Vučića 8. oktobra

Završena je sjednica Predsjedništva BiH u Sarajevu, inače prva nakon prošlomjesečnog zasjedanja kada je s dnevnog reda skinuta tačka koja se ticala razmatranja usvajanja Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) i izbor mandatara za sastav novog saziva Savjeta ministara BiH.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je da ta stranka predlaže pokretanje strateškog dijaloga Srba i Bošnjaka s ciljem postizanja trajne stabilnosti u regionu.

Objavljeno u Politika

Već smo navikli da se najnevjerovatnije stvari u saobraćaju događaju u Rusiji. Tuče, bizarni sudari, tragikomične situacije i slično, dio su svakodnevice u ruskim gradovima. Međutim, često dolazi i do komičnih scena, kao što je ova.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primjetio je da se stvari u regionu komplikuju i poručio da Srbija ne želi probleme, te najavio da će sutra o situaciji u BiH razgovarati sa političkim predstavnicima Srba iz Republike Srpske.

Objavljeno u Politika

Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov ocijenio je da su inicijative SDA koje predviđaju reformu Ustava suprotne osnovnim principima Dejtona i opasne jer mogu izazvati rušenje sistema etničke ravnoteže u BiH, što može imati vrlo ozbiljne posljedice.

Objavljeno u Politika

Američki predsjednik Donald Trump viđen je kako mu iz zadnjeg džepa vire novčanice od 20 dolara, na šta je on komentarisao da - nema novčanik.

Objavljeno u Atrakcije

U Republici Srpskoj je u 4 mjeseca ove godine, od februara do kraja juna, zvanično zaposleno novih 7. 290 radnika, pokazuju podaci Poreske uprave RS.

Objavljeno u Radnički MS