Članak je filtriran: Utorak, 03 Septembar 2019

Ja da sam Izetbegović odmah bih potpisao belgijski model uređenja države. Je li znate kakav je to model? To je proporcionalni model uređenja. Imate vlasti onoliko koliko imate naroda u procentima. Ako vas ima dva posto onda imate dva posto vlasti. O čemu više oni pričaju, zamajavaju i plaše ljudi", prenosi Dnevnik.ba objavu N1.

Objavljeno u Atrakcije

Udruženje građana "Istočna alternativa" Republike Srpske ocijenilo je da treba prekinuti sve razgovore sa specijalnim američkim izaslanikom za Balkan Metjuom Palmerom i okrenuti se ka Istoku i saradnji sa Rusijom i Kinom.

Objavljeno u Politika

U povodu organizovanja mirne šetnje i manifestacije „Dan tradicionalne porodice“ zakazane za 07.09.2019. godine s početkom u 14 sati, a čija će trasa kretanja ići od Vječne vatre do Parlamenta BiH, ovim putem Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo daje punu podršku organizatoru mirne šetnje i manifestacije, saopćeno je danas.

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 03 Septembar 2019 13:29

Dodikov cilj isporučiti BiH Rusiji

SDA je saopćila da izjavom Milorada Dodika ruskim medijima da bi zbog Rusije blokirao put Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju padaju sve maske i i u potpunosti se razotkriva suština njegove politike.

Objavljeno u Politika
Utorak, 03 Septembar 2019 13:20

(video) Poslije 5. septembra, bit će 6, 7...

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da nikada neće promijeniti stav u vezi NATO puta i da se moraju poštivati Ustav, zakoni, te provesti ranije odluke i strategije, jasvlja Fena.

Objavljeno u Atrakcije

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a nakon opsežnih istražnih radnji zadokumentovali R. B. (1964) iz Bihaća, koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom podstrekavanje na ubistvo.

Objavljeno u Magazin

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović daje antisrpske izjave i "udvara" se hrvatskim desničarima, nastojeći da dobije njihove glasove na predsjedničkim izborima, prenosi hrvatski portal Indeks.

Objavljeno u Atrakcije

Zaključci sa sjednica organa našeg sindikata su uvijek bili da ako vlada dozvoli da krene štrajk da ćemo tražiti ispunjenje svih zahtjeva koji se nalaze u Odluci o organizaciji generalnog štrajka, kaže predsjednica Sindikata osnovnog obrazovanja USK Zehra Hadžić u trećem dijelu intervjua za Radnički media servis.

Objavljeno u Radnički MS

Hrvatski mediji izvijestili su danas da je zbog narušavanja reda i mira i vrijeđanja službene osobe zadarska policija uhapsila 36-godišnjaka iz Knina.

Objavljeno u Magazin

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je da svi zaposleni u javnoj uprave do danas u njegov kabinet dostave informacije ko je, kada i gdje studirao i stekao diplomu, saznaje portal Banjaluka.net.

Objavljeno u BiH