Članak je filtriran: Srijeda, 04 Septembar 2019
Srijeda, 04 Septembar 2019 23:47

Papa: Čast mi je što me Amerikanci napadaju

- Čast mi je što me Amerikanci napadaju, rekao je u srijedu papa Franjo u zrakoplovu kojim je putovao u Mozambik, primajući na dar knjigu novinara o oštrim kritikama ultrakonzervativnih katoličkih krugova pod nazivom "Kako Amerika želi promijeniti Papu".

Objavljeno u Magazin

Kandidatkinja s vrlo malim izgledima za američku predsjednicu i uspješna spisateljica Marianne Williamson predložila je u srijedu na Twitteru da milijuni ljudi "snagom duha" otjeraju razorni uragan Dorian koji je poharao Bahame i prijeti Sjedinjenim Državama, ali je svoju objavu naknadno obrisala, prenosi Hina.

Objavljeno u Magazin
Srijeda, 04 Septembar 2019 23:30

U Francuskoj sude pijetlu zbog kukurikanja

U Hrvatskoj se sudilo psu Medi koji je glasno lajao, u Francuskoj se sudi jednom pijetlu zbog kukurikanja. Stanovnici otoka u blizini francuske obale Atlantika s nestrpljenjem prate sudski proces koji će odrediti smije li Maurice i dalje kukurikati ili će morati zauvijek zašutjeti.

Objavljeno u Magazin

Plantaža marihuane na krovu jedne zgrade je u Španiji okrivena zahvalujući TV-prenosu iz helikoptera tokom biciklističke trke, prenosi Beta.

Objavljeno u Magazin

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je neprihvatljivo da nuklearno naoružane države brane Ankari da nabavi sopstveno atomsko oružje.

Objavljeno u Politika

Tek što je zasjeo u fotelju specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan, Metju Palmer se već dohvatio Dejtona, čime je ponovo pokrenuo stare spekulacije o mogućnosti da dio međunarodne zajednice pokuša umiješati svoje prste kako bi se drugačije preuredila BiH, piše Srpskainfo.com

Objavljeno u Politika

Udruženje poslodavaca (UP) Federacije Bosne i Hercegovine radit će na značajnom povećanju minimalne plaće i proporcionalnom smanjenju opterećenja, zaključeno je na konferenciji "Inicijativa 20+5+6 - stanje i perspektive ekonomskog razvoja", koja je održana u Mostaru u organizaciji UP-a FBiH i Večernjeg lista BiH, a pod pokroviteljstvom Izaslanstva Europske unije u BiH.

Objavljeno u Radnički MS

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u posjetu predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića. Tema sastanka bila je aktuelna politička situacija, saopćeno je iz SDP-a.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 04 Septembar 2019 17:01

Bez dogovora Sindikata zdravstva i Vlade KS

Završen je sastanak Sindikata zaposlenih u zdravstvu i predstavnika Vlade KS i to bez konkretnog dogovora.

Objavljeno u Radnički MS

U zabavnom parku “Freizeit-Land Geiselwind” u Minhenu (njemačka pokrajina Bavarska) u utorak uveče spašeno je oko 25 osoba iz pokretne platforme, koja se u 16.30 zaglavila na visini od oko 60 metara.

Objavljeno u Magazin