Članak je filtriran: Petak, 06 Septembar 2019
Petak, 06 Septembar 2019 18:55

Štrajk prosvjetara u USK se nastavlja

Obavještavamo javnost da proteklu sedmicu nismo bili pozvani od strane Vlade  USK-a da za pregovaračkim stolom dogovorimo prekid štrajka' , stoji u saopštenju Sindikata osnovnog obrazovanja USK.

Objavljeno u Radnički MS

Stavovima SAD-a i Velike Britanije pridružile Njemačka, Španija, Holandija, Japan i Turska

Objavljeno u Politika
Petak, 06 Septembar 2019 14:51

Pozvao NATO da odbaci odluku o MAP-a

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je NATO da odbaci odluku o davanju Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH da ne bi, kako je rekao, bili glavni razlog zašto u BiH ne funkcionišu institucije.

Objavljeno u Politika
Petak, 06 Septembar 2019 14:06

GO SDA: SNSD destabilizator, HDZ dvoličan

GO SDA poziva OHR, zemlje garante Dejtonskog mirovnog sporazuma, zemlje članice PIC-a i sve druge revelantne faktore međunarodne zajednice da zauzmu odlučniji stav napsram destruktivnih politika koje bi BiH mogle odvesti u duboku krizu

Objavljeno u Politika
Petak, 06 Septembar 2019 13:41

Džaferović o pokušaju Hahna

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je uoči sjednice Glavnog odbora SDA govorio za medije te objasnio detalje razgovora između evropskog komesara Johannesa Hahna i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Objavljeno u Politika
Petak, 06 Septembar 2019 12:31

Šuti, gleda - i zarađuje 7.000 eura dnevno

U jednoj dvorani u Beču Braco je izašao na scenu, gledao je u publiku tri minute i 47 sekundi i otišao

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović, uime rukovodstva i članova SSSBiH, daje punu podršku Samostalnom sindikatu radnika rudnika uglja Federacije BiH i njegovim nastojanjima da riješi problem u kojima se nalaze kolege rudari iz rudnika u Zenici i Brezi.

Objavljeno u Radnički MS

Iz Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH saopćili su da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog Kantona svojom odlukom o neodobravanju održavanja komemoracije za 12.000 Srba ubijenih u II svjetskom ratu na Garavicama pored Bihaća, napravilo presedan koji može dovesti u pitanje sve komemoracije u Bosni i Hercegovini.

Objavljeno u BiH

Bratići osumnjičenog Perice, koji negira krivično djelo, rekli da su uzeli drogu. Dječak (6) i djevojčica (3), oporavljaju se i uskoro izlaze iz bolnice, pišu Večernje novosti.

Objavljeno u Atrakcije

Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, koji je uhapšen u četvrtak ujutru na imanju u Šipovu, u teškom je zdravstvenom stanju, rekao je za "Novosti" njegov advokat Dušan Tomić.

Objavljeno u Atrakcije