Članak je filtriran: Ponedjeljak, 09 Septembar 2019

Radnički media servis je u posljednjem periodu intezivno pratio dešavanja u osnovnom i srednjem obrazovanju u USK te razgovarao o ovoj temi sa upućenim. Vrlo je zanimljivo primjetiti da se Vlada USK odnosi prema ovom pitanju kao potpuno nevažnom te da nemaju racionalnih odgovora na nastalu situaciju. Njihov odgovor je - bojkot teme. Čak je u medijima teško naći jasnije istupe Vlade o ovom pitanju. 

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 09 Septembar 2019 16:22

Mrak u sred dana, olujno nevrijeme u Subotici (video)

Jako nevrijeme zadesilo je danas oko 14 sati sjever Srbije, a najviše je pogodilo Suboticu.

Objavljeno u Magazin

UNFPA u Bosni i Hercegovini se fokusira na tri strateška ishoda: seksualno i reproduktivno zdravlje (SRZ), ravnopravnost spolova, te provođenje strategije za populaciju i razvoj sa mladima kao prioritetom.

Objavljeno u BiH

Predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika u FBiH Sinan Husić za TV1 je potvrdio da će pred sjedištem Vlade Federacije BiH sutra biti održan protest rudara, te da više nema dileme da će rudari stupiti u generalni štrajk 13. septembra.

Objavljeno u Radnički MS

Premijer Luksemburga Gzavijer Betel ugostio je u Luksemburgu srpsku premijerku Anu Brnabić i njenu partnerku doktorku Milicu Đurđić, prenosi Tanjug.

Objavljeno u Atrakcije

Visoki njemački funkcioneri u vladajućoj stranci izrazili su nezadovoljstvo zbog izbora neonaciste za načelnika malog grada u centralnoj njemačkoj saveznoj državi Hesse.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Komaković na svom profilu na FB opširno je pisao o održanoj Paradi ponosa u Sarajevu. Njegov post prenosimo integralno:

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 09 Septembar 2019 13:55

Čestitka ambasada u BiH povodom Parade ponosa

Čestitamo Organizacionom odboru, učesnicima Povorke, lokalnim institucijama i građanima BiH na uspješno održanoj prvoj Paradi ponosa u BiH,  istakli su ambasadori u BiH u zajedničkoj izjavi.

Objavljeno u BiH

Među 33 ubijena civila u Grabovici 1993. godine bila je četverogodišnja Mladenka Zadro, dok je najstarija žrtva Marko Marić imao 87 godina

Objavljeno u BiH

U zgradi Vlade Federacije BiH jutros je održan sastanak Nermina Džindića, ministra energije, rudarstva i industrije, s čelnicima „Elektroprivrede BiH“, Porezne uprave i rudnika Zenica i Breza.

Objavljeno u Radnički MS