Članak je filtriran: Nedjelja, 12 Januar 2020

Prednosti sirove hrane su mnogobrojne. Ona obiluje nutrijentima, a vrlo često je izvor pozamašne količine prehrambenih vlakana. Uobičajeno, hranu u svojim domovima pripremamo kuhanjem, odnosno raznim oblicima termičke obrade.

Objavljeno u Health media service

Crnogorska Uprava policije saopštila je danas da je vijest da je u Vili "Gorica" u Podgorici odjeknula eksplozija još jedna lažna vijest.

Objavljeno u Politika

Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na mjesto predsjednika Alijanse za budućnost Kosova.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 12 Januar 2020 16:17

SDS i SNP u Beogradu potpisuju sporazum

U Beogradu će sutra biti potpisan sporazum o saradnji između Srpske demokratske stranke (SDS) i Srpske narodne partije (SNP).

Objavljeno u Politika

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet o dešavanjima u vezi sa izuzećem pečata u Skupštini ovog kantona. Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dostavilo Kantonalnom tužiteljstvu operativni materijal u vezi s navedenim događajem, Tužiteljstvo je formiralo predmet, javlja FTV.

Objavljeno u BiH

Odlazak stanovnika, posebno mladih ljudi, iz zemalja Balkana u ekonomski visoko razvijene zemlje Zapadne Evrope jedan je od najvećih problema s kojim se suočavaju sve zemlje u regionu posljednjih nekoliko godina.

Objavljeno u Radnički MS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republiku Srpsku, 28 godina od njenog nastajanja, vidi stabilnom, institucionalno sređenom, sa izazovima koji su ostali gotovo isti.

Objavljeno u Politika

Policija je imala pune ruke posla i satima nakon krvavog pohoda Filipa Zavadlava (25) koji je juče popodne u centru Splita ubio troje ljudi. Otac jednog od ubijenih, Marina Bobana, navodno je porazbijao inventar jednog kafića i izbacio goste iz njega, nakon što je saznao da mu je sin mrtav.

Objavljeno u Atrakcije

HRT je izvjestio o bujanju grupa na Facebooku koje daju podršku žrtvi reketarenja. Izvještavanje HRT-a o ovom fenomenu govori da se očekuje ozbiljan odgovor javnosti na događaj u Splitu. Ostaje pitanje da li će doći do Antikrim proljeća  Hrvatskoj.

Evo kako je HRT izvjestio o odgovoru javnosti:

Objavljeno u Atrakcije

"Odgovor na organizirani kriminalitet može biti samo zajednička reakcija institucija i građana, a nikako uzimanje pravde u svoje ruke", ključna je rečenica po kojoj se vidi da policija vrlo dobro zna šta je srž motiva trostrkog ubistva u Splitu, ali ne želi to baš tvrditi na sva zvona.

Objavljeno u Magazin