Članak je filtriran: Četvrtak, 16 Januar 2020

Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo donio je odluku da generalni štrajk bude nastavljen.

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 16 Januar 2020 18:21

Radnici Zenicatransa odmrzavaju štrajk glađu

Gradsko vijeće Zenice, većinom glasova vijećnika, na današnjem zasjedanju nije usvojilo prijedlog gradonačelnika Fuada Kasumovića za održavanje referenduma građana s pitanjem: "Da li Grad Zenica treba izdvojiti sredstva za rješavanje finansijske krize u JKP Zenicatrans-prevoz putnika".

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 16 Januar 2020 18:17

Duma potvrdila Mihaila Mišustina za premijera

Duma potvrdila Mihaila Mišustina za premijera Izvor: REUTERS/Evgenia Novozhenina
Ruski zastupnici potvrdili su u četvrtak Mihaila Mišustina za premijera, dan pošto je predsjednik Vladimir Putin iznenada imenovao tog ravnatelja porezne uprave bez političkog iskusta.

Objavljeno u Politika

Mjesto: Slavonski Brod. Četiri djevojke - navodno ispred noćnog kluba, vika, čupanje kose, lete šake. Opis je to scene koja se može vidjeti  u videu jednostavnog naslova "Žene se tuku 1412020" koji je, bez detaljnijeg opisa, objavio lokalni portal SBonline na YouTubeu, nakon čega je snimka završila u nekolicini drugih medija. Snimatelj amater zabilježio je i podsmjeh i navijanje promatrača. Na snimci se ne vidi da je djevojke itko pokušao zaustaviti. Po pisanju portala sve se odigralo u subotu u kasnim večernjim satima ispred noćnog kluba u ulici Ivana pl. Zajca. Od brodsko-posavske policije doznajemo da je incident prijavljen, čin na koji potiču i ostale građane u slučaju da postanu svjedoci ovakvih događaja, objavio je HRT.

Objavljeno u Atrakcije

Stotinjak radnika JKP Zenicatrans-prevoz putnika stiglo je pred zgradu Gradske uprave, u kojoj je upravo počela sjednica Gradskog vijeća grada Zenica na kojoj će se pokušati naći rješenje za opstanak tog preduzeća.

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 16 Januar 2020 09:58

Postaje li Mišustin novi premijer

Ruski parlament razmotrit će u četvrtak imenovanje novog ruskog premijera kojeg je u srijedu imenovao Vladimir Putin, nakon nenadane ostavke vlade i najave ustavnih promjena.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 16 Januar 2020 09:55

Rezolucija o opozivu Trumpa poslana u Senat

Predstavnički dom Kongresa SAD glasao je danas za prosljeđivanje rezolucije o opozivu predsjednika Donalda Trumpa Senatu, čime su stvoreni uslovi za početak suđenja šefu Bijele kuće u gornjem domu parlamenta.

Objavljeno u Politika

Sjednica Skupštine je opet prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Sjednicu su napustili zastupnici stranaka SBB, DF i SDA, te je prisustvovalo samo 15 zastupnika.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 16 Januar 2020 09:46

BiH ostala bez vozača

Vozači nikada nisu radili u goroj situaciji od današnje, rade za niske plate pa uslove boljeg rada pronalaze izvan BiH, a pored njih, ni prevoznici nikad nisu bili u goroj poziciji što se tiče nestašice tog kadra.

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 16 Januar 2020 09:39

HR za deceniju izgubila 500.000 radnika

Odlazak ljudi nije samo problem Bosne i Hercegovine, već i svih zemalja u regionu. Zvanični podaci govore da je u posljednjih deset godina susjedna Hrvatska izgubila 500 hiljada radnika.

Objavljeno u Radnički MS