Članak je filtriran: Petak, 03 Januar 2020

Nastavljena je blokada Autobuske stanice u Zenici, započeta 31. decembra, čime je onemogućen prolazak autobusa kroz taj grad, piše Avaz.

Objavljeno u Radnički MS

NASA je ovih dana potvrdila da je jedna od najvećih misterija moderne umjetnosti i dalje jasno vidljiva u Australiji.

Objavljeno u Atrakcije

Svi znamo koliko su bitne aplikacije za mobilne aparate i koliko profita mogu donijeti. Prema nekim procjenama broj instalacija i downloadova od strane korisnika dostići nevjerovatno brojku od 352.9 biliona širom svijeta do početka 2021.godine – što je otprilike 46 aplikacija po osobi na cijelom svijetu, piše PCPress.

Objavljeno u Atrakcije
Petak, 03 Januar 2020 10:36

Zaev potpisao ostavku

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev jutros je, kako je i najavio, potpisao ostavku, javljaju sjevernomakedonski mediji. Njegova ostavka bi trebala biti prihvaćena na sjednici Sobranja, prenosi Patria.

Objavljeno u Politika

Australska mornarica evakuirala je oko tisuću turista i stanovnika koji su ostali zarobljeni u požarom opustošenom gradu Mallaccoti na obali Victorije, javlja BBC u petak.

Objavljeno u Magazin

U američkom bombardiranju zračne luke u Bagdadu poginuo je Qasem Sulejmani, moćni iranski general, čelnik Iranske revolucionarne garde i arhitekt regionalnog sigurnosnog aparata. Pentagon je potvrdio da je američki predsjednik naredio njegovu likvidaciju. Iranski ministar vanjskih poslova također je potvrdio ubojstvo nazvavši ga "činom međunarodnog terorizma". Nakon objave vijesti o Sulejmanijevoj pogibiji Donald Trump je na Twitteru objavio fotografiju američke zastave bez komentara. Svjetske cijene nafte u međuvremenu su zbog napada skočile više od 4 posto, prenosi Hina.

Objavljeno u Politika