Članak je filtriran: Subota, 04 Januar 2020
Subota, 04 Januar 2020 22:27

Koncernu neophodna reorganizacija

Deset godina nakon formalno-pravnog povezivanja sedam rudnika uglja u Federaciji s Elektroprivredom BiH u koncern, nadležne vlasti ocjenjuju da postavljeni ciljevi nisu dostignuti, te da je tom sistemu nužna reorganizacija. Postojeći koncept, uprkos ulaganjima od oko 500 miliona maraka kroz dokpitalizaciju, ali i avanse i pozajmnice, nije osigurao samoodrživost rudnika, ocjenjuju u Elektroprivredi. U rudnicima pak nezadovoljni dinamikom ulaganja i cijenom uglja, objavila je FTV.

Objavljeno u Radnički MS

Reuters javlja da su dvije rakete pogodile Zelenu zonu u Bagdadu, u kojoj su smještene vladine zgrade i strane misije.

Objavljeno u Politika

Milenko Jurković, za kojim je sinoć GSSuBiH pokrenula veliku potražnu akciju u okolici Zvirića kod Ljubuškog pronađen je jutros nešto prije 8 sati živ, pothlađen i bez ozbiljnih tjelesnih povreda, potvrđeno je iz GSS-a.

Objavljeno u BiH
Subota, 04 Januar 2020 11:54

EU nije pomogla ubistvo Soleimanija

Američki državni sekretar Mike Pompeo kritikovao je evropske zemlje da nisu "bile od pomoći" u vezi sa odlukom da se izvede napad dronom u kome je ubijen ugledni iranski general Qassem Soleimani.
ritanci, Francuzi, Nijemci, svi oni moraju, da shvate da je zbog onoga što smo mi Amerikanci uradili spaseno mnogo života u Evropi. To je bila dobra stvar za cijeli svijet", rekao je Pompeo za Fox News.

Objavljeno u Politika
Subota, 04 Januar 2020 11:46

Katastrofe i borba za smak svijeta

Novi Netflixov naslov stiže 31. januara.

Objavljeno u Atrakcije

Ljudska bića se mogu transformirati i imaju moć izmisliti sebe onoliko puta koliko je potrebno.

Objavljeno u Health media service
Subota, 04 Januar 2020 11:04

Demokrati osuđuju ubistvo Sulejmanija

Demokratski predsjednički kandidati osudili su zračni napad u kojemu je ubijen iranski general Kasem Sulejmani, ocjenjujući da je odluka predsjednika Donalda Trumpa bila nepromišljena te da bi mogla uvući Sjedinjene Države u novi rat na Bliskom istoku.

Objavljeno u Politika

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine s velikom zabrinutošću prati posljednja dešavanja u Iraku, navode iz Službe za odnose sa javnošću Predsjedništva BiH.

Objavljeno u Politika
Subota, 04 Januar 2020 10:54

Vučić neće u Crnu Goru na Badnji dan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće ići u Crnu Goru na Badnji dan, ali da će Srbija podržavati srpski narod i sve njegove institucije u toj državi, javlja Anadolija.

Objavljeno u Politika

Dvadesetak radnika JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ i jutros se okupilo u prostoru Autobuske stanice Zenica, koju još od utorka drže u blokadi, te s te lokacije u gradu nema ni polazaka ni dolazaka autobusa.

Objavljeno u Radnički MS