Članak je filtriran: Srijeda, 08 Januar 2020
Srijeda, 08 Januar 2020 22:33

Sigurno će doći do eskalacije sukoba

U središnjem Dnevniku HTV-a gostovala je Jadranka Polović, profesorica za međunarodne odnose.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 08 Januar 2020 22:06

Nove eksplozije u Bagdadu u "Zelenoj zoni"

Dvije snažne eksplozije odjeknule su večeras u Bagdadu, prestonici Iraka, a oglasile su se i sirene, javlja Rojters pozivajući se na svjedoke.

Objavljeno u Politika

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) obratio se svjetskoj javnosti nakon jutrošnjih napada koje je izveo Iran na američke baze u Iranu.

Objavljeno u Politika

U Tužiteljstvu BIH formiran je predmet koji se odnosi na zastrašivanje povratničke populacije i poticanje i izazivanje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti u Višegradu i Srebrenici.

Objavljeno u BiH
Srijeda, 08 Januar 2020 16:32

Iran neće više vršiti napade

Iranski ministar vanjskih poslova izjavio je u srijedu da je njegova zemlja "završila" s napadima na američke snage i "ne žele eskalaciju ili rat" nakon što su ispalili više od 209 balističkih raketa na dvije vojne baze u Iraku gdje su stacionirane američke trupe.

Objavljeno u Politika

U sarajevskoj Vijećnici u srijedu je počela dvodnevna međunarodna naučna konferencija "Pravne i političke posljedice Deklaracije o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine 9. januara 1992. godine", na kojoj učestvuje 36 eminentnih profesora i istraživača iz cijelog svijeta.

Objavljeno u BiH
Srijeda, 08 Januar 2020 12:46

Prekinuta sjednica Skupštine KS

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta je zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici je trebala biti donesena odluka o privremenom finansiranju institucija KS.

Objavljeno u BiH

'Za detoksikaciju organizma ne moramo trošiti brdo novca, niti kupovati gotove pripravke, možemo iskoristiti prirodne namirnice i napitke', kaže Mađarić

Objavljeno u Health media service

Samsung je predstavio novi uređaj, žutu lopticu nalik teniskoj, koja proizvodi zvukove, slijedi korisnika uokolo i hvata sve "posebne trenutke" u njegovu životu. Dok jedni uređaju tepaju uproedbama s droidima iz franšize Ratova zvijezda, drugima je za oko zapelo pitanje privatnosti korisnika.

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 08 Januar 2020 09:43

Zarif: Napadi - zakonita samoodbrana

Raketni napadi na američke baze u Iraku bili su "zakonita samoodbrana", izjavio je iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif.

Objavljeno u Politika