Članak je filtriran: Četvrtak, 09 Januar 2020

Izvješće o nadzoru DIP je objavio u četvrtak, navodeći kako ukupni troškovi referendumskih aktivnosti iznose 1.270.244 kune, koliko su iznosili i primitci (od donacija 1.270.056 kuna i ostali 188 kuna). Pravne su osobe inicijativi u novcu donirale 1.042.393 kune, u proizvodima i uslugama 227.463 kune, fizičke u novcu 200 kuna

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 09 Januar 2020 22:26

Ima dokaz da je Iran oborio ukrajinski avion

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je u četvrtak da dokazi ukazuju da je iranska raketa u utorak uveče oborila ukrajinski avion koji je letio za Toronto.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 09 Januar 2020 22:20

U NATO i zemlje Bliskog istoka

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da podržava širenje NATO-a i na zemlje Bliskog istoka, u trenutku kada, kako podsjeća Reuters, SAD traže načine da smanje prisustvo svojih trupa raspoređenih širom svijeta.
"Mislim da bi NATO trebalo da se proširi i da, apsolutno, uključi Bliski istok", rekao je Tramp novinarima u Bijeloj kući.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 09 Januar 2020 22:15

Na protestima u Parizu uhapšeno 16 osoba

Hiljade ljudi izašle su na ulice Francuske zbog vladinog plana reforme penzionog sistema.

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 09 Januar 2020 22:11

Obilježen neustavni dan RS

U bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska obilježen je 9. januar, neustavni Dan RS-a. Uprkos činjenici da ga je Ustavni sud Bosne i Hercegovine čak dva puta proglasio neustavnim, i srbijanski zvaničnici prisustvovali su svečanosti. Odlikovan je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. Poruke slične kao i prethodnih godina.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 09 Januar 2020 22:05

Proširenje EU na Z. Balkan strateški cilj

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković sastao se s predsjednikom Europskoga vijeća Charlesom Michelom koji boravi u radnom posjetu Hrvatskoj u povodu početka hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije, javlja Anadolija.

Objavljeno u Politika

Radnici Zenicatransa koji treći dan štrajkuju glađu u holu zeničke autobuske stanice pozivaju gradonačelnika Zenice na pregovore. Kažu, ako on ne želi doći njima, oni će njemu. Pojašnjavaju, kada je jutros mogao doći predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić mogao bi i gradonačelnik Fuad Kasumović.

Objavljeno u Radnički MS

Sudac Prekršajnog suda osudio je Splićanina zbog masturbiranja na javnom mjestu na zatvorsku kaznu od 30 dana zatvora, javlja Hina.

Objavljeno u Atrakcije
Četvrtak, 09 Januar 2020 11:07

I u petom desetljeću izgleda fantastično

 

 

 

Victoria Silvstedt obožava uživati na svjetskim plažama, a u petom desetljeću izgleda bolje i od nekih mnogo mlađih slavnih dama.

Objavljeno u Stars

Cipele na obali Dunava prizor su koji bismo svi trebali vidjeti kako nikada ne bismo zaboravili na strahote nacizma i fašizma...

Objavljeno u Atrakcije