Članak je filtriran: Četvrtak, 01 Oktobar 2020

Ženeva će uvesti minimalnu zaradu od 4.086 švajcarskih franaka mjesečno, za koju se navodi da je najviša na svijetu.

Objavljeno u Radnički MS

Mladi u Švicarskoj postigli su djelomičnu pobjedu u sporu oko pravila odijevanja u školama koje prisiljavaju učenike da nose prevelike "majice srama", objavio je u četvrtak javni servis SRF.

Objavljeno u Atrakcije

Nakon godine pune otkazivanja velikih događaja, grad New York objavio je da se tradicionalni doček Nove godine na Times Squareu zbog koronavirusa seli na internet.

Objavljeno u Atrakcije

Kao da niko ne shvata koliko je tanka linija između vojnog konflikta i mirovnog rješenja, konstatirala je njemačka kancelarka Angela Merkel u Bundestagu, povodom rastućih tenzija u istočnom Mediteranu između Turske i Grčke te Turske i Kipra.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 01 Oktobar 2020 08:56

Reviziju za svaku smrt, najavljuje Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija uraditi kompletnu reviziju za svaki smrtni slučaj tokom epidemije virusa korona, da bi se procijenilo da li se broj poklapa sa podacima iz sistema za obradu.

Objavljeno u Politika

U zajedničkom članku u novinama The Guardian pod naslovom „Postoji socijalna pandemija koja truje Evropu: mržnja prema muslimanima“, dvije istraživačice iz Poljske i Njemačke kažu da će koraci u suprotstavljanju rasizmu u Evropi poduzeti nakon demonstracija "Crni životi su važni" (Black Lives Matter) biti besmisleni ako se pažnja ne usmjeri na predrasude o muslimanima.

Objavljeno u Politika

Prdejsednica Evropske centralne banke kaže da se suočavamo s novim okolnostima kada su u pitanju inflacija i ekonomsko okruženje.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 01 Oktobar 2020 08:37

NYT: EU po švedskom modelu, ali to ne priznaje

Stručnjaci ocjenjuju da Evropa, uprkos restrikcijama, sve više pokušava provesti švedski model u borbi protiv korona virusa, čiji je glavni temelj povjerenje u odgovornost svakog građanina.

Objavljeno u Politika