Članak je filtriran: Subota, 10 Oktobar 2020

Više tisuća protivnika mjera protiv širenja pandemije koronavirusa okupilo se u u subotu Berlinu kako bi prosvjedovali protiv mjera njemačke vlade koje smatraju pretjeranima.

Objavljeno u BiH
Subota, 10 Oktobar 2020 22:07

Dupli protest protiv maski u Rimu

Dva prosvjeda protivnika nošenja maske kao zaštitne mjere protiv epidemije covida-19 održala su se u isto vrijeme u Rimu, pri čemu je na prvom bilo više stotina neofašista, a na drugom oko tisuću ljudi različitih društvenih skupina.

Objavljeno u Magazin

“Imamo sjajne rezultate svugdje. I to ih dovodi do ludila”, rekao je Trump te zahvalio pristašama koji su došli ispred Bijele kuće.

Objavljeno u Politika

U otvorenom pismu koje je izazvalo pažnju javnosti zbog poziva na pristup covidu-19 imunitetom krda, među stručnim potpisnicima nalaze se i očigledno lažna imena kao što su Dr. Johnny Bananas i Professor Cominic Dummings. Deklaracija iz Great Barringtona, koju je potpisalo više od 15.000 znanstvenika i liječnika širom svijeta, sadrži brojna lažna imena, kao i imena nekoliko homeopata, otkrio je Sky News.

Objavljeno u Atrakcije

Tuzlanka Nudžejma Huseinagić je uspjela spojiti ono što se običnim promatračima društvenih prilika čini nespojivim. Prvo je postala profesorica klavira, a nedavno i državna prvakinja u bodybuldingu.

Objavljeno u Atrakcije

Američki državni sekrektar Mike Pompeo, u ekskluzivnom intervjuu za Newsmax Adria, rekao je da je predsjednik Donald Trump zahvaljujući svom pristupu izuzetno cijenjen u svijetu i napomenuo da je pod Trumpovom administracijom učinjen znatan napredak u dijalogu Beograda i Prištine.

Objavljeno u Politika
Subota, 10 Oktobar 2020 11:21

Dogovoreno primirje u Nagorno Karabahu

Azerbejdžanski ministar vanjskih poslova Ceyhun Bayramov i armenski ministar vanjskih poslova Zohrab Mnatsakanyan sastali su se u Moskvi na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina u vezi sa sukobima u Nagorno-Karabahu, koji je pod armenskom okupacijom, a sastanak je održan uz posredovanje ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

Objavljeno u Politika
Subota, 10 Oktobar 2020 11:18

Otkazana druga debata Trumpa i Bidena

Druga predsjednička debata između Donalda Trumpa i Joea Bidena koja je trebala biti održana 15. oktobra je otkazana zbog situacije nastale nakon što je američki predsjednik Trump zaražen koronavirusom.

Objavljeno u Politika

Prema istraživanju Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), provedenom u 130 zemalja tokom pandemije koronavirusa, više od 60 posto zemalja u svijetu izvijestilo je o prekidu rada službi za mentalno zdravlje za ranjive grupe, uključujući djecu i adolescente (72 posto), starije odrasle osobe (70 posto) i žene kojima su potrebne antenatalne ili postnatalne usluge (61 posto).

Objavljeno u Health media service

Mjesec dana od početka nastave u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK), koja se odvija u posebnim okolnostima zbog epidemiološke situacije, prosvjetni djelatnici izražavaju svoju zabrinutost kvalitetom nastavnog procesa.

Objavljeno u Radnički MS