Članak je filtriran: Ponedjeljak, 12 Oktobar 2020
Ponedjeljak, 12 Oktobar 2020 20:59

Vučić ugostio Čovića i Dodika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Beogradu ugostio zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Objavljeno u Politika

Bakir Izetbegović, lider SDA, nakon završene sjednice Kolegija stranke, kazao je da ''nisu razgovarali o odlasku Aljoše Čampare", no dao je svoj komentar.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 12 Oktobar 2020 11:09

Novalić: 'Eastern Mining' nudi budućnost Varešu

Kompanija Eastern Mining naselila se u Varešu u bivšem Energoinvestovom rudniku cinka, olova i barita i ponudila budućnost ovom kraju koji proživljava pravu krizu nakon propasti željezare u Varešu, izjavio je premijer FBiH Fadil Novalić prilikom današnje posjete toj kompaniji.

Objavljeno u Radnički MS

Napadač koji je ranio policajca na Markovu trgu oglasio se na društvenoj mreži samo nekoliko minuta nakon napada.

Objavljeno u BiH

Povodom jutrošnjeg napada na zgradu Vlade na Markovom trgu i ranjavanja jednog policajca, javnosti se obratio i predsjednik Zoran Milanović.

Objavljeno u Politika

Nakon jutrošnje pucnjave na zagrebačkom Markovom trgu, u kojoj je teško ranjen policajac, hrvatski parlament je otkazao sve najavljene aktivnosti, prenijela je Hina.

Objavljeno u Politika

‘Ovo je pokušaj teškog ubojstva! Pojačat ćemo mjere, a odgovornosti ministra Božinovića - nema‘
‘Pred zgradom Vlade došlo je do pokušaja teškog ubojstva. Policija će sve ispitati, kako se to dogodilo i koji su motiv‘

Objavljeno u Politika

Na Trgu sv. Marka gdje je u ponedjeljak s više hitaca iz kalašnjikova teško ranjen policajac, a napadač se potom na drugom mjestu ubio, nalaze se mnogobrojne policijske snage pa trgu koji je jedno od povijesnih središta Zagreba posjetitelji ne mogu pristupiti, a nadlijetali su ga helikopteri.

Objavljeno u Politika

On line nastava u Srbiji, suzbijanje epidemije

Objavljeno u BiH

U Zapadnoj Virdžiniji najavljeno je otvaranje prvog certifikacijskog centra za prijevozno sredstvo budućnosti hyperloop, javlja Reuters.

Objavljeno u Magazin