Članak je filtriran: Utorak, 13 Oktobar 2020

U Češkoj se na tri sedmice zatvaraju škole, restorani, kafići, barovi...

Objavljeno u Magazin

Premijerka Srbije Ana Brnabić jučer je u Berlinu nakon sastanka s direktorom Ureda Američke razvojne agencije (DFC) John Jovanovićem, na kojem su razgovarali o projektima u kojima bi Srbija i DFC mogli ostvariti suradnju, kako odljev mozgova može biti i pozitivna stvar.

Objavljeno u Atrakcije

Nedopustive debate o agresiji na BiH ...

Povodom radionice "Veterani i mladi", održane u organizaciji sarajevske Fondacije "Boris Divković" nazvane po bivšem predsjedniku Naše stranke i koja djeluje kao dio Naše stranke, dužni smo da upozorimo javnost da su nedopustive debate u kojima se promoviše relativistički diskurs o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, a koji provode Naša stranka i njihove strukture, saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

Objavljeno u BiH
Utorak, 13 Oktobar 2020 10:24

Uhapšen otac napadača na Markovom trgu

Policija je prilikom pretresa pronašla dvije puške s optičkim nišanim i prigušivačem i 1.169 komada razne municije.

Objavljeno u BiH

Radi se o raketnom nosaču, raketama zrak-zemlja i dijelovima za ispaljivanje raketa sa borbenog aviona F-16.

Objavljeno u Politika

Neželjeni događaji očekivani su dio svake kliničke studije...

Farmaceutska kompanija Johnson & Johnson objavila je da je privremeno zaustavila kliničko ispitivanje cjepiva protiv bolesti COVID-19, nakon što se razbolio jedan od sudionika istraživanja.

Objavljeno u BiH

Mladi ne vide da se isplati raditi pošteno, da se isplati ostati, isplati živjeti, isplati učiti, ...

Objavljeno u BiH

 748 mjera samoizolacije u Zagrebu...

U Nastavnom zavodu u Zagrebu "Dr. Andrija Štampar" u ponedjeljak je obavljeno 1139 testiranja, u Zagrebu su 84 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Objavljeno u BiH

Dr. Bilgin Sait iz Istanbula kazao je za N1, objašnjavajući metode liječenja Covida-19, kako nisu rijetki slučajevi da osoba koja je prebolovala korona virus na retestiranju bude ponovo pozitivna, ali da to ne znači da je ta osoba još uvijek zaražena niti se treba zabrinuti.

Objavljeno u Atrakcije

Premda postoji, mogućnost da se koronavirusom zarazite dodirujući područje oko očiju malo je vjerojatna, tvrde njemački oftalmolozi.

Objavljeno u Health media service