Članak je filtriran: Srijeda, 14 Oktobar 2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se Srbija nikada neće pridružiti NATO-u, ili bilo kojoj drugoj vojnoj strukturi, niti će ikada uvoditi sankcije Rusiji, čak ni u slučaju pritiska na Beograd.

Objavljeno u Politika

Policija i Državno odvjetništvo utvrđuju sve okolnosti ovoga zločina u centru Zagreba, rekao je premijer Hrvatske.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 14 Oktobar 2020 13:13

Lavrov stiže u BiH

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov trebalo bi da krajem mjeseca posjeti Bosnu i Hercegovinu, saznaje BHRT.

Objavljeno u Politika

"Nismo nemoćni u ovoj epidemiji. Moramo znati ko prenosi virus - prenose ga ljudi, najčešće oni koji nisu zaraženi, oni koji nemaju simptome ili su simptomi blagi. Ne možemo znati s kim kada se s nekim susretnemo da li je zaražen, jer ne pokazuje simptome, tako da ni ta osoba ne može znati" rekla je u razgovoru za N1 Dr. Jela Aćimović, specijalista epidemiologije

Objavljeno u Atrakcije

U isto vrijeme Biden je boravio na Floridi, gdje je kritizirao Trumpa zbog upravljanja pandemijom korona virusa.

Objavljeno u Politika

Evropa se suočava s velikim rastom broja zaraženih novim koronavirusom zbog čega neke europske vlade uvode restriktivnije mjere, javljaju svjetske novinske agencije u srijedu.

Objavljeno u Health media service

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo upoznao je Vladu Kantona Sarajevo sa dokumentom ažuriranih Mjera poslodavcima u ustanovama i institucijama nad kojima su nadležni, jer je nastupila sezona respiratornih oboljenja.

Objavljeno u Radnički MS

Poznata italijanska naučnica, virolog Ilaria Kapua, profesor na američkom univerzitetu u Floridi, tvrdi da će se svijet i naredne godine boriti sa virusom korona.

Objavljeno u Health media service
Srijeda, 14 Oktobar 2020 09:24

Veliki udar dva virusa u novembru

Šef Katedre za higijenu sa medicinskom ekologijom Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Goran Belojević kazao je da u novembru neće doći do trećeg talasa korone, već do velikog udara izazvanog spajanjem dva virusa.

Objavljeno u BiH

Zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite u Hrvatskoj Damir Trut govorio je u RTL-u Danas o novim mjerama.

Objavljeno u Magazin