Članak je filtriran: Četvrtak, 15 Oktobar 2020
Četvrtak, 15 Oktobar 2020 08:18

Ima dvije godine i član je partije

U Austriji je informacija da je dvogodišnji sin austrijske ministarke turizma Elizabet Kestinger već postao član Narodne partije Austrije izazvala veliku buru.

Objavljeno u Atrakcije

U Njemačkoj su održane tajne vježbe sprovođenja borbenih dejstava uz upotrebu nuklearnog oružja, piše njemački list "Bild".

Objavljeno u BiH

Pad posla u oblasti turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva bilježi se tokom čitave godine i ove branše su pretrpjele najveću štetu izazvanu pandemijom korona virusa. Hiljade radnika je ostalo bez posla, a broj bi se mogao i utrostručiti ukoliko nadležne institucije ne pruže finansijsku podršku.

Objavljeno u Radnički MS

Pet najsretnijih ljubitelja pizze i stolnog nogometa moći će si uljepšati svakodnevicu novom igračkom koju Pizza Hut naziva "kriškom užitka"...

Objavljeno u Atrakcije
Četvrtak, 15 Oktobar 2020 07:46

Macron vraća vanredno stanje

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je u srijedu uveče da će francuski narod prebroditi krizu izazvanu virusom COVID-19 ujedinjen i jači.

Objavljeno u Politika

EU države vraćaju restriktivne mjere kako bi spriječile daljnje širenje koronavirusa, i dalje se opirući potpunom prekidu društvenih aktivnosti, no zatvarajući škole, otkazujući medicinske zahvate koji nisu hitni i regrutirajući studente medicine.

Objavljeno u Magazin

Brza i masovna vakcinacija protiv korona virusa je malo vjerovatna, kaže glavna naučnica Svjetske zdravstvene organizacije.

Objavljeno u Magazin

Novi slučajevi zaraze koronavirusom u Njemačkoj porasli su na 6.638 u posljednja 24 sata, pokazali su službeni podaci u četvrtak, dostigavši ​​dnevni nivo koji nije zabilježen od početka pandemije.

Objavljeno u Politika

Dugotrajna bolest nakon infekcije koronavirusom, koja se ponekad naziva i 'dugi covid', možda nije jedan sindrom, već i do njih četiri koji uzrokuju vrtlog simptoma koji utječu na sve dijelove tijela i uma, rekli su liječnici u četvrtak.

Objavljeno u Health media service
Četvrtak, 15 Oktobar 2020 07:14

Trumpov sin bio pozitivan, potvrdila Melania

Prva dama Melania Trump rekla je da je vrijeme dok je bolovala od covida-19 iskoristila za 'razmišljanje', potvrdivši pritom da se i njezin četrnaestogodišnji sin Barron zarazio koronavirusom.

Objavljeno u Magazin