Članak je filtriran: Petak, 16 Oktobar 2020
Petak, 16 Oktobar 2020 11:24

Bakir Izetbegović pozitivan na COVID-19

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović pozitivan je koronavirus, objavio je Faktor.ba.

Objavljeno u BiH

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar kizjavio je kako će insistirati na tome da lokalni Krizni štabovi u ovoj zemlji više ne izdaju "specijalne dozvole" za svadbe i proslave, pošto takva okupljanja, kako je naveo, daju priliku korona virusu da cirkuliše.

Objavljeno u BiH

Krajem ovoga mjeseca u Yokohami će na tri bejzbolske utakmice biti dopušteno do 80 posto popunjenosti stadiona kapaciteta 34.000 gledatelja, a kako bi se testirale mjere zaštite od širenja zaraze koronavirusom na velikim događajima uoči Olimpijskih igara koje bi se trebale održati u Tokiju sljedećeg ljeta.

Objavljeno u Atrakcije
Petak, 16 Oktobar 2020 10:35

Novi rekord u BiH: 621 zaraženih

Bosna i Hercegovina i danas bilježi rekord kada su u pitanju novozaraženi korona virusom. Nakon jučerašnjih 569 novih slučajeva zaraze koronavirusom, entitetski zavodi danas su izvjestili o 621 novih slučajeva.

Objavljeno u BiH

Uvođenje koronaredara u Hrvatskoj trebalo bi osigurati poštivanje ostalih mjera, no takav potez nasmijava korisnike društvenih mreža.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma smatra da svijet mora preispitati kapitalizam kakav danas poznaje.

Objavljeno u Radnički MS

Kad se početkom godine pandemija koronavirusa proširila Europom, toaletni papir preko noći je od uobičajene kućanske potrepštine postao cijenjena roba, pa su usred naglog porasta broja novozaraženih Nijemci u zadnjih par dana ponovno počeli ubrzano prazniti police s ovom higijenskom potrepštinom.

Objavljeno u Magazin

Avdulah Hoti, premijer Kosova, rekao je da će se dijalog između Beograda i Prištine okončati uzajamnim priznanjem za nekoliko mjeseci. Cilj je, kako je kazao, da se to dogodi na proljeće naredne godine.

Objavljeno u Politika

U posljednja 24 sata zabilježen je 1.131 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4.233, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Objavljeno u BiH

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da lijekovi remdesivir, hidroksihlorokin, lopinavir/ritonavir i proizvodi interferona daju male ili nikakve rezultate u borbi protiv virusa COVID-19.

Objavljeno u Health media service