Članak je filtriran: Subota, 17 Oktobar 2020

Pojedini korisnici društvenih mreža su šareni broš protumačili kao simbol podrške uspostavi 'novog svjetskog poretka'.

Objavljeno u Magazin
Subota, 17 Oktobar 2020 10:47

Merkel o novom korona stanju

Njemačka kancelarka Angela Merkel uputila je danas apel građanima da je neophodno učiniti sve kako bi se spriječilo da se virus korona nekontrolisano širi.

Objavljeno u Politika

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koja stupa na snagu 17. listopada 2020., uvode se nužne epidemiološke mjere za područje Grada Zagreba u trajanju od 14 dana, piše Index.hr

Objavljeno u Health media service

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je srećan zbog ideje o "malom Šengenu", ocjenjujući da je to izuzetna inicijativa koja može da doprinese da Balkan bude bolje mjesto za život.

Objavljeno u Politika

Nakon što su astronauti kritizirali Dmitryja Rogozina, preko profila robota Fedora na Twitteru stigao im je odgovor s optužbama da su tijekom boravka na ISS-u konzumirali alkohol.

Objavljeno u Atrakcije
Subota, 17 Oktobar 2020 00:00

Novi 'odgovor' EU na koronakrizu

Slijedeći preporuke čelnika država i vlada članica Evropske unije od 10. marta u vezi sa potrebom zajedničkog evropskog pristupa u borbi protiv virusa COVID-19, a da se pritom ne ugrozi sloboda kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, Evropska komisija je od tada utvrdila niz odluka, preporuka, smjernica i komunikacija u cilju što bolje koordinacije između država članica na očuvanju javnog zdravlja uz istovremeno poštovanje prava evropskih građana na slobodno kretanje u vremenu pandemije.

Objavljeno u BiH

Belgija je večeras zbog golemog porasta broja zaraženih i hospitaliziranih proglasila najveći stupanj uzbune. Takozvana četvrta faza podrazumijeva uvođenje policijskog sata u cijeloj zemlji, zatvaranje barova i restorana, bliski kontakt sa samo jednom osobom koja nije član kućanstva, a rad na daljinu obavezan je gdje god je to moguće.

Objavljeno u BiH
Subota, 17 Oktobar 2020 00:00

SAD odbile Putina

Prijedlog ruskog predsjednika Vladimira Putina za jednogodišnje bezuslovno produženje Sporazuma o kontroli naoružanja Novi START "ne označava početak", rekao je danas savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Robert O`Brien.

Objavljeno u Politika