Članak je filtriran: Nedjelja, 18 Oktobar 2020

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da postoji mogućnost da u Srbiji krajem naredne nedjelje dođe do vanredne situacije, jer se zemlja nalazi u nepovoljnoj i prijetećoj epidemiološkoj situaciji.

Objavljeno u BiH

Jedan par u Milanu kažnjen je sa 400 evra jer su se ljubili na ulici prethodno skinuvši maske čime su prekršili mjere restrikcije uvedene zbog pandemije virusa korona, piše "Dejli mejl".

Objavljeno u Atrakcije
Nedjelja, 18 Oktobar 2020 00:48

World Bank: Korona pustoši ekonomiju BiH

Pandemija koronavirusa (COVID-19) pustoši ekonomiju Bosne i Hercegovine (BiH), uzrokujući veliku štetu firmama i tržištu rada. Dok se prihodi i mogućnosti za zapošljavanje smanjuju, nedostatak podataka onemogućava procjenu povećanja siromaštva i smanjuje mogućnosti za identifikaciju najugroženijih domaćinstava i donošenje efektivnih politika kao odgovor na očekivano povećanje siromaštva.

Objavljeno u Radnički MS

Austrijsko skijalište Ischgl, znano i kao alpska Ibiza, u prvom valu epidemije postalo je glavnim rasadištem koronavirusa koji se proširio na čak pet kontinenata. Neovisno povjerenstvo završilo je istragu i utvrdilo teške propuste vlasti.

Objavljeno u Magazin

Ekonomista Nebojša Katić izjavio je da se tokom pandemije koronavirusa u svetu odvija "neviđena" globalna preraspodela bogatstva čije će najveće žrtve biti najsiromašnije stanovništvo u razvijenim državama, kao i siromašne države "koje još nisu svesne šta im se sprema".

Objavljeno u Radnički MS

Za oko 20 miliona Francuza od sinoć u 21.00 do ujutro u 6.00 važi policijski čas kao mjera vlade protiv epidemije koronavirusa.

Objavljeno u Magazin
Nedjelja, 18 Oktobar 2020 00:02

Normalno s više web shopova

Posljednjih je tjedana što po portalima, što po televizijskim emisijama objavljena hrpa analiza o starom i novom normalnom i o tome kako će svijet izgledati nakon pandemije korone. Jedni zazivaju potpuni povratak na staro. Drugi s prilično senzacionalizma pričaju o "novom normalnom" svijetu maski i stalnih protuepidemijskih mjera. Pa pokušajmo tu priču sagledati realno.

Objavljeno u Magazin

Uz tešku situaciju u vezi s pandemijom izazvanom koronavirusom - ekonomija je pitanje svih pitanja za američke birače. Potvrđuje to rujansko istraživanje Gallupa na uzorku od 905 ispitanika.

Objavljeno u Politika