Članak je filtriran: Ponedjeljak, 19 Oktobar 2020

Američki predsjednik je u razgovoru s osobljem izborne kampanje vodećeg epidemiologa u zemlji nazvao 'katastrofom'.

Objavljeno u Atrakcije

Otvoreni kafići, restorani, brojni šetači, ljudi na romobilima i biciklisti, lica bez maski u javnom prijevozu i trgovinama - tako ovih dana izgleda švedska prijestolnica Stockholm. Sve oči svijeta još su od ožujka uprte u zemlju koja je, u borbi protiv pandemije koronavirusa, krenula svojim putem. Tim putem i nastavljaju jer u toliko očekivano cjepivo još uvijek ne polažu previše nade niti vjeruju da će ono spasiti svijet.

Objavljeno u Health media service

Talijanski premijer Giuseppe Conte dodijelio je gradonačelnicima ovlasti koje im omogućuju da od devet sati navečer zatvaraju trgove kako bi zaustavili okupljanje većeg broja građana u sklopu novih mjera suzbijanja Covida 19.

Objavljeno u Magazin

Premda se gotovo sav dokumentirani prijenos koronavirusa dogodio u zatvorenim prostorima, stručnjaci kažu da je opravdano nositi masku i na otvorenom jer malen rizik zaraze postoji i ondje.

Objavljeno u Atrakcije

Holandske vlasti će ove godine službenicima koji rade od kuće ponuditi kovid-bonus od 363 evra, računajući od marta kada je u toj zemlji uveden karantin.

Objavljeno u Radnički MS

Bez obzira što je pandemija ubrzala proces digitalizacije, prava digitalna transformacija i dalje se suočava s brojnim preprekama.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 19 Oktobar 2020 00:00

Može li se vjerovati anketama?

Pobjeda Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima prije četiri godine dovela je u pitanje pouzdanost anketa kao nikad prije.

Objavljeno u Politika

U centru Praga u nedjelju je došlo do velikih nereda nakon što je policija odlučila razbiti protest protiv restriktivnih mjera koje je češka vlada najavila u namjeri da zaustavi širenje virusa covid-19.

Objavljeno u Magazin

"Ako izgubim, šta da radim? Radije bih se kandidovao protiv nekoga ko je izuzetno talentovan, bar na ovaj način mogu da idem i vodim svoj život", rekao je Tramp.

Objavljeno u Politika

Slovenski premijer Janez Janša, putem Twittera najavio je da će od danas, za cijelu zemlju na 30 dana biti proglašena epidemija

Objavljeno u BiH