Članak je filtriran: Utorak, 20 Oktobar 2020
Utorak, 20 Oktobar 2020 11:05

Irska uvodi najstrože mjere u Evropi

Irski premijer Majkl Martin potvrdio je u ponedjeljak povratak te zemlje u najviši nivo restrikcija u borbi protiv korona virusa, koje će trajati šest sedmica.

Objavljeno u Magazin

Kandidat Demokrata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden dokazani je prijatelj Bosne i Hercegovine. Od najtežih vremena rata i genocida, do stalne borbe za stabilnost i pravdu.

Objavljeno u Politika

Instalirana oprema ovih kineskih proizvođača morat će biti uklonjena do 1. januara 2025. godine.

Objavljeno u BiH

Oko 400 tužbi podnijeli su advokati članova porodica žrtava kovida-19 u prvom talasu pandemije, u italijanskog regiji Lombardija, piše agencija Dire.

Objavljeno u Magazin

Dok se veći dio Evrope bori s novim talasom virusa korona, Kina sve više napreduje u okončavanju pandemije. U čemu je tajna?

Objavljeno u Health media service

Streaming div Netflix marljivo radi iza kulisa na preuzimanju sve većeg udjela u novom modelu distribucije filmova.

Objavljeno u Magazin
Utorak, 20 Oktobar 2020 00:00

Zabrana misa i vjenčanja u Sloveniji

Zbog sprečavanja širenja zaraze Covidom-19 slovenska je vlada broj okupljanja ljudi na jednom mjestu smanjila s deset na najviše šest, a od sutra navečer uvodi se i zabrana kretanja noću od 21 sat do 6 ujutro, kazao je na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs.

Objavljeno u Magazin

Belgija u narednom periodu neće testirati osobe koje nemaju simptome nove vrste koronavirusa.

Objavljeno u BiH
Utorak, 20 Oktobar 2020 00:00

US optužnica protiv ruskih hakera

Sjedinjene Države su u ponedjeljak podigle optužnicu protiv šestero hakera ruske vojne obavještajne službe zbog nekoliko najvećih svjetskih kibernetičkih napada.

Objavljeno u Politika

Anekta je sprovedena na aplikaciji za ćaskanje Blajnd, a ispitana su 3.023 zaposlenih u kompanijama kao što su Amazon, Majkrosoft, Gugl i Fejsbuk. Čak 68 odsto njih je izjavilo kako ih je istrošio rad od početka pandemije.

Objavljeno u Radnički MS