Članak je filtriran: Srijeda, 21 Oktobar 2020

Novo znanstveno istraživanje otkrilo je nova sredstva koja svakodnevno koristimo i koja bi mogla poslužiti kao dodatno oružje u suzbijanju širenja pandemije novog koronavirusa. Riječ je o proizvodima koji uključuju tekućine za ispiranje usta, sredstva za ispiranje nosa i šampone za bebe, piše Science Alert.

Objavljeno u Health media service

Radnici da bi zadržali svoj posao morat će u narednih pet godina da uče nove vještine, jer će do 2025. godine rad biti podjednako podijeljen između ljudi i mašina.

Objavljeno u Radnički MS

Gerald Darmanin izjavio da je 'uznemiren i šokiran zbog prisustva posebnih polica za halal prehrambene proizvode'.

Objavljeno u Politika

Advokatica Nina Kisić uložila je apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine zbog naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo o obaveznom nošenju zaštitnih maski, smatrajući da je “nekonkretna i nepredvidiva”, donesena u nejasnoj proceduri te se ne radi o zakonu, potvrdila je ona za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH), objavio je Detektor.ba

Objavljeno u BiH
Srijeda, 21 Oktobar 2020 09:43

Kako možete imati zemlju bez granica?

'Spasili smo milijune života, pogledajte naše brojke glede koronavirusa, a pogledajte europske', kazao je američki predsjednik Donald Trump na predizbornom skupu u Pennsylvaniji u srijedu.

Objavljeno u Politika

Osnivaču Alibabe Jacku Mau bogatstvo je poraslo za 45 posto, na 58,8 milijardi dolara.

Objavljeno u Radnički MS

U Južnoj Koreji je tokom prošle sedmice preminulo pet osoba nakon vakcinacije od običnog gripa, saopštile su danas vlasti, što je izazvalo zabrinutost oko bezbjednosti vakcine jer je program imunizacije proširen kako bi se izbjegle eventualne komplikacije zbog kovida 19.

Objavljeno u BiH
Srijeda, 21 Oktobar 2020 08:52

Koronirana Evropa

Talijanska sjeverna pokrajina Lombardija, koja je bila nateže pogođena prvim valom pandemije covida-19, priprema se uvesti policijski sat u sklopu strožih mjera suzbijanja širenja zaraze. Zabrana kretanja bit će na snazi od 23 sata navečer do 5 ujutro.

Objavljeno u BiH