Članak je filtriran: Ponedjeljak, 26 Oktobar 2020
Ponedjeljak, 26 Oktobar 2020 12:13

SDA upozorava Dodika

Izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će Srbi i Hrvati tražiti da BiH funkcionira onako kako oni žele i da će, ukoliko se to ne ostvari, tražiti "razdruživanje", direktan je udar na Dejtonski mirovni sporazum, poručili su iz Stranke demokratske akcije.

Objavljeno u Politika

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može da funkcioniše i da, ukoliko ne bude prihvaćena, jedino je rješenje razdruživanje, javlja Srna.

Objavljeno u Politika

Kompanije u arapskim zemaljama i Turskoj povlače francuske proizvode sa polica, u odgovoru na istupe Emmanuela Macrona.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 26 Oktobar 2020 11:48

Kurz prijeti lockdownom

Austrijski kancelar Sebastian Kurz zaprijetio je u ponedjeljak drugim lockdownom kao posljednjim sredstvom kojem će pribjeći ako se ne obuzda trenutni rast broja slučajeva zaraze koronavirusom.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 26 Oktobar 2020 11:43

Gubici njemačkih ugostitelja

Ugostitelji u Njemačkoj suočeni su od početka pandemije virusa korona sa značajnim padom prihoda.

Objavljeno u Radnički MS

Zimsko doba u kombinaciji s cijenama grijanja i željom za putovanjima odvele su nas mislima u sjeverne krajeve koje jedna druga geografija poznaje kao pojas votke – slavnog pića i dobre grijalice. Europa je na toj alkoholnoj karti podijeljena u tri glavne zone.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 26 Oktobar 2020 10:00

U Napulju se nastava održava na stepenicama

Kako bi održali korak sa školskom godinom čiji je normalan tok pogođen pandemijom korona virusa, prosvjetni radnici na jugu Italije osmislili su način kako da ostanu u kontaktu s učenicima ali i da spriječe njihovo zaostajanje u učenju.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 26 Oktobar 2020 09:52

Bijes i frustracija u Italiji

Nastavlja se rast zaraženih virusom COVID-19 u Italiji, u jednom danu zabilježna je 21.000 novih slučajeva, a Vlada je donijela nove oštrije mjere, koje će biti na snazi do 24. novembra, koje su izazvale bijes i frustraciju dijela javnosti.

Objavljeno u BiH

Pandemija koronavirusa promijenila je kupovne navike potrošača. Iako ih većina još uvijek voli kupovati u tradicionalnim trgovinama, sve je više onih koji prepoznaju prednosti kupovine na internetu.

Objavljeno u Magazin