Članak je filtriran: Utorak, 27 Oktobar 2020
Utorak, 27 Oktobar 2020 14:04

Španija zatvara restorane i barove

Regionalne vlasti španske autonomne pokrajine Rioha naredile su zatvaranje restorana i barova u dva najveća grada na mjesec dana, kako bi pokušale da zaustave širenje zaraze virusom korona.

Objavljeno u Magazin

Trump je u Pennsylvaniji pristašama rekao kako je i 14-godišnji Barron prebolio infekciju koronavirusom te prepričao svoj razgovor s liječnikom.

Objavljeno u Atrakcije
Utorak, 27 Oktobar 2020 13:54

Totalna mobilizacija zdravstva u HR

Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu, objavio je na Facebooku ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš.

Objavljeno u BiH

Belgija je trenuno najteže pogođena država korona virusom u cijeloj Evropi sa najvećim brojem infekcija na 100.000 stanovnika, pokazuju podaco Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

Objavljeno u BiH

U Austriji su stupile na snagu nove mjere za zaštitu i suzbijanje korona virusa, a jedna od njih je i zabrana nošenja vizira.

Objavljeno u Health media service
Utorak, 27 Oktobar 2020 13:35

Biden i Trump u Pennsylvaniji

Osam dana prije predsjedničkih izbora republikanac Donald Trump u ponedjeljak je održao velike skupove u Pennsylvaniji, dok je njegov demokratski protukandidat Joe Biden imao skroman nastup u toj saveznoj državi ključnoj za sveukupnu pobjedu na izborima.

Objavljeno u Politika

Oštar stav prema Kini za američkog predsjednika Donalda Trumpa ključni je dio kampanje, kako bi osigurao drugi mandat na predsjedničkim izborima.

Objavljeno u Politika

Velika većina Austrijanaca vjeruje da će nošenje zaštitnih maski i nakon krize u vezi s virusom korona ostati uobičajeno u Austriji, pokazuje istraživanje IMAS instituta.

Objavljeno u Atrakcije