Članak je filtriran: Ponedjeljak, 05 Oktobar 2020

Donald Trump nakratko je napustio bolnicu kako bi se provozao pored stotina svojih pristalica okupljenih ispred te zdravstvene ustanove.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 05 Oktobar 2020 20:20

Von der Leyen negativna na Covid -19

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen završila je na jedan dan u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom u Portugalu prošli tjedan. Prvi test je pokazao da je negativna, čekao se drugi.

Objavljeno u Politika

Američki predsjednik Donald Trump objavio je na Twitteru da će večeras (ponedeljak 5. oktobra) napustiti bolnicu, vojno-medicinski centar Walter Reed.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik SAD Donald Tramp boravak u bolnici zbog zaraze korona virusa koristi da na Twitteru poziva glasače da izađu na izbore i glasaju za njega.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 05 Oktobar 2020 11:34

Poruka sa zadnjice

Popularna pjevačica Jelena Karleuša srušila je društvene mreže nizom fotografija u minijaturnom kostimu, u kojem niko osim nje, vjerovatno, ne bi smio da prošeta.

Objavljeno u Stars
Ponedjeljak, 05 Oktobar 2020 10:56

Zaraza Trampu povećala šanse na izborima

Šanse Donalda Trampa da osvoji drugi mandat u Bijeloj kući povećane su nakon što se zarazio virusom korona, na šta ukazuje posljednja anketa prema kojoj se aktuelni predsjednik SAD primakao Džozefu Bajdenu na samo dva procenta zaostatka.

Objavljeno u Politika

62% građana navodi kako je češće koristilo digitalne usluge za vrijeme pandemije, najviše se povećalo korištenje digitalnih bankarskih usluga (72%) i online kupovine (63%), a najmanje usluge osiguranja (17%)

Objavljeno u Radnički MS

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, nalazi se u izolaciji zbog prisustva na sastanku kojem se pridružila i osoba zaražena koronavirusom.

Objavljeno u Politika

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se danas u Tirani s predsjednikom Republike Albanije Ilirom Metom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima između dviju zemalja, 'malom Šengenu' kao i ekonomskoj saradnji, javlja izvještač Fene iz Tirane.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 05 Oktobar 2020 10:05

Ardern: Ponovno smo pobijedili Covid

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern najavila je u ponedjeljak ukidanje mjera uvedenih u Aucklandu radi suzbijanja drugoga vala epidemije koronavirusa, ustvrdivši da je njezina zemlja 'ponovno pobijedila virus'.

Objavljeno u Politika