Članak je filtriran: Utorak, 06 Oktobar 2020
Utorak, 06 Oktobar 2020 11:22

Post-Covid turizam

Na međunarodnoj konferenciji o cjelogodišnjem turizmu u Tuhelju okupili su se predstavnici turističkog sektora. Nakon analize ovogodišnje sezone u Hrvatskoj, glavna tema susreta je kako poslovati u post-COVID razdoblju te ostvariti nove prilike u turizmu, objavio je HRT.

Objavljeno u Magazin

Drugi po veličini lanac kina u svijetu, Cineworld potvrdio je informacije po kojima će, zbog pandemije koronavirusa privremeno zatvoriti sve kinodvorane u Sjedinjenim Državama i u Velikoj Britaniji, što je posljedica odgode glavnih premijera planiranih do kraja godine, među kojima je i najnoviji film o Jamesu Bondu.

Objavljeno u Magazin
Utorak, 06 Oktobar 2020 10:58

Bez karantina u Italiji

U Italiji neće biti novog karantina, jer to ne bi izdražala privreda, a pitanje je da li bi i građani mogli podnijeti da ponovo budu zatvoreni u kućama, kao na vrhuncu pandemije u martu i aprilu, pišu italijanski mediji citirajući političare i ekonomiste

Objavljeno u Magazin

Nešto rasipa zlato po svemiru, ali niko nema odgovor šta je to. Naučnici su sada doveli u pitanje čak i postojeće teorije koje su govorile o porijeklu zlata u kosmosu, i kažu da one ne mogu da objasne odakle dolazi toliko dragocjenog metala.

Objavljeno u Atrakcije

Bijela kuća je blokirala nove smjernice Uprave za hranu i lijekove, o stavljanju u promet potencijalnih vakcina protiv kovid-19, koje bi gotovo sigurno spriječile njihovu upotrebu prije održavanja predsjedničkih izbora.

Objavljeno u Magazin

Korona virus može da preživi na ljudskoj koži do devet sati, pokazalo je najnovije laboratorijsko istraživanje.

Objavljeno u Health media service

Dok očekujemo cjepivo protiv koronavirusa, njemački znanstvenici otkrili su učinkovitost slatkog pelina u liječenju ove bolesti. A slatki pelin raste u Hercegovini, piše DW.

Objavljeno u BiH

"Predsjednik namjerava sudjelovati u debati", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Tim Murtaugh za Fox News mrežu manje od sat vremena nakon što je Trump napustio bolnicu Walter Reed gdje se liječio od covida-19, prenosi agencija DPA.

Objavljeno u Politika

Američki državni tajnik Mike Pompeo u utorak je posjetio Tokio gdje se susreo s čelnicima Japana, Australije i Indije, u pokušaju da osigura podršku u suprotstavljanju, po ocjeni Washingtona, opasnom i sve jačem regionalnom utjecaju Kine.

Objavljeno u Politika

Predsjednik SAD-a Donald Trump izašao je oko 0:38 iz vojne bolnice Walter Reed u kojoj se od petka liječio od covida-19. Helikopterom je prebačen u Bijelu kuću u koju se stigao oko 1 sat po hrvatskom vremenu, odnosno oko 19 sati po vremenu u Washingtonu, javlja HRT.

Objavljeno u Politika