Članak je filtriran: Srijeda, 07 Oktobar 2020

Nova studija koja još nije objavljena i koja još nije prošla znanstvene recenzije, otkriva da novi koronavirus, kodirani proteini i neki lijekovi koji se koriste u borbi protiv infekcije koronavirusom, mogu pokrenuti aktivaciju Kaposijeva herpesvirusa povezanog sa sarkomom (KSHV), piše New Medical.

Objavljeno u Health media service

Olujni oblak, tzv. shelf nadvio se nad šibensko područje, i izazvao veliko zanimanje.

Objavljeno u Atrakcije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nije prisustvovao današnjem sastanku članova Predsjedništva BiH sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU Johannom Sattlerom jer je bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

Objavljeno u BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da će u narednom periodu trebati ozbiljan politički razgovor o mnogim temama u BiH, između ostalog o 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, reformi Ustava, pitanju udaljavanja stranih sudija iz Ustavnog suda, kao i zatvaranju Kancelarije visokog predstavnika u BiH.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 07 Oktobar 2020 08:51

Navaljni: Schroeder je Putinov 'potrčko'

Ruski disident Aleksej Navaljni optužio je bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Schroedera za zaštitu ubojica i primanje novca od ruskog predsjednika Vladimira Putina.  

Objavljeno u Politika

Nenormalna 2020. godina, obilježena pandemijom koronavirusa koja je ubila više od milijun ljudi diljem svijeta, polako se bliži kraju. Hoće li nam 2021. konačno donijeti tako željeni povratak na normalno?

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik SAD-a Donald Trump izjavio je u utorak da je deklasificirao sve dokumente koji se odnose na savezne istrage o ruskom miješanju u američke izbore i korištenje privatnog servera bivše državne tajnice Hillary Clinton za slanje vladinih e-mailova.

Objavljeno u Politika

Inspekcija je u bolnici u Kentu utvrdila niz kršenja mjera i to od strane medicinskog osoblja. Dio medicinskog osoblja bolnice nije bilo niti obučeno za nošenje zaštitne opreme, a nisu imali pristup zaštitnim naočalama, otkrilo je izvješće inspekcije. Nisu, međutim, ni dezinficirali ruke.

Objavljeno u Atrakcije