Članak je filtriran: Utorak, 10 Novembar 2020

Broj smrtnih slučajeva u Južnoj Koreji za koje se sumnja da su povezani sa vakcinacijom protiv sezonske gripe popeo se na 101, prenosi Anadolu Agency (AA).

Objavljeno u XAttraction

Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Kantona Sarajevo poziva pacijente da bez velikih razloga ne dolaze u zdravstvene ustanove s obzirom na sve lošiju epidemiološku situaciju  

Objavljeno u News Attractions

Broj oglasa koji dolaze iz Slovenije manji je za 60 odsto nego u istom periodu prošle godine, potvrdili su za "Nezavisne" iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Objavljeno u Radnički MS

Britanski general govorio je kako bi njihova vojska mogla izgledati za desetak godina te se čini da će u njoj veliku ulogu imati roboti.

Objavljeno u Atrakcije

Fox News, američka televizija koja je do neki dan svesrdno podržavala Donalda Trumpa, jučer je naprasno prekinuo prijenos press konferencije Trumpove glasnogovornice.

Objavljeno u Political Attractions

Oni možda prirodno pripadaju prašumi, no majmunima u zoološkom vrtu u Finskoj puno je draža prometna buka od zvukova iz džungle, pokazalo je istraživanje.

Objavljeno u Atrakcije

Za uspješnu zaštitu stanovništva od COVID-a 19 možda će biti potrebna 80-postotna procijepljenost, no razina pogrešnih informacija i nepovjerenje u cjepivo mogli bi ugroziti nastojanja u borbi protiv pandemije, priopćili su u utorak britanski znanstvenici.

Objavljeno u Atrakcije

Tranzicijski tim novoizabranog predsjednika Joea Bidena razmatra pravni postupak zbog odgađanja savezne agencije da prizna pobjedu demokratskog kandidata na prošlotjednim izborima nad predsjednikom Donaldom Trumpom, priopćio je u ponedjeljak dužnosnik Bidenovog tima.

Objavljeno u Political Attractions

Američki predsjednik i republikanski kandidat Donald Tramp tvrdi da će ostvariti veliku pobjedu na izborima u državi Džordžija.

Objavljeno u Political Attractions

Američi predsjednik Donald Tramp ocijenio je da je vijest o efikasnosti vakcine protiv virusa korona objavljena nakon predsjedničkih izbora zato da on ne bi pobijedio.

Objavljeno u Political Attractions