Članak je filtriran: Srijeda, 11 Novembar 2020

Glavobolja, vrućica i bolovi u mišićima, tako dobrovoljci koji su sudjelovali u kliničkom ispitivanju Pfizerova cjepiva protiv COVID-19 opisuju svoje fizičko stanje nakon primljene doze cjepiva.

Objavljeno u Atrakcije

Nakon strogih karantena diljem svijeta u prvome polugodištu 2020., činilo se da s ljetom stvari kreću nabolje - ograničenja su ublažena, a broj zaraženih koronavirusom počeo je padati. No virus nije nestao niti je ikamo otišao.

Objavljeno u Health media service

Američki državni tajnik Mike Pompeo je najavio da odlazi na turneju u sedam savezničkih zemalja - Francusku, Tursku, Gruziju, Izrael, Ujedinjene Arapske Emirate, Katar i Saudijsku Arabiju.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 11 Novembar 2020 10:27

Republikanci "poveli" u Senatu SAD-a

Republikanci su u utorak nakon reizbora Toma Tillisa u Sjevernoj Karolini zadržali jedno mjesto u američkom Senatu, zadajući udarac Joeu Bidenu i demokratima koji gube nadu da će imati većinu u gornjem domu.

Objavljeno u Politika

Vodeći kineski zdravstveni zvaničnik izrazio je uverenje da bi zemlja mogla da izbjegne drugi talas infekcija korona virusom ove zime ako nastavi da primijenjuje mjere predostrožnosti koje su na snazi.

Objavljeno u Magazin
Srijeda, 11 Novembar 2020 10:21

Biden sa Johnsonom o Z. Balkanu

Već u prvim razgovorima sa svjetskim liderima, novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden pokazao je spremnost da se posveti ključnim globalnim izazovima. Sudeći prema jednom od tih razgovora, Zapadni Balkan je među glavnim svjetskim temama.

Objavljeno u Politika

Sve evropske destinacije imaju pad dolazaka turista iznad 50 posto - Kipar i Crna Gora su u najtežoj situaciji.

Objavljeno u Radnički MS