Članak je filtriran: Ponedjeljak, 16 Novembar 2020

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da se osjeća odlično nakon što je bio u kontaktu sa zaraženom osobom i da će voditi vladu putem Zooma za vrijeme dvotjedne samoizolacije u Downing Streetu.

Objavljeno u Political Attractions

Novi koronavirus cirkulirao je Italijom od rujna 2019., pokazuje studija Nacionalnog instituta za rak (INT) u Milanu, upozoravajući na to da se COVID-19 mogao proširiti izvan Kine i prije nego što se do sada mislilo. Do sličnih rezultata došlo je i Sveučilište u Sieni.

Objavljeno u Covid Attractions

Kakve rezultate postižu u Porscheu i odlučuju li se strastveni ljubitelji sportskih automobila u online košaricu ubaciti 911 Turbo, ili možda pak električni Taycan?

Objavljeno u XAttraction
Ponedjeljak, 16 Novembar 2020 10:12

Reuters: Pobjeda opozicije u Sarajevu i Banjaluci

Opozicijske stranke su proglasile pobjedu na lokalnim izborima u dva najveća bh. grada, Sarajevu i Banjaluci, a analitičari tvrde kako bi ovaj trend mogli pratiti i naredni, opći izbori 2022. godine, prenosi Reuters.

Objavljeno u News Attractions

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je na pres-konferencije te stranke kako su lokalni izbori u Bosni i Hercegovini rađeni u posebnim uvjetima, te da mu je drago da nije bilo izraženijih incidenata u izbornom procesu.

Objavljeno u Political Attractions

Ibro Berilo je novi/stari načelnik sarajevske općine Trnovo. Onje tokom svoje političke karijere bio član tri stranke.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 16 Novembar 2020 09:54

"Ja sam pobijedio na izborima", tvrdi Trump

"Ja sam pobijedio na izborima", objavio je danas Donald Trump na društvenim mrežama.

Objavljeno u Political Attractions

Očekuje se da će Njemačka uvesti nova ograničenja za javna i privatna okupljanja i pojačati pravila nošenja maski kada kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak putem video linka održi sastanak s državnim premijerima kako bi razgovarala o situaciji s koronavirusom.

Objavljeno u Political Attractions