Članak je filtriran: Srijeda, 18 Novembar 2020

Kineske vlasti tvrde da su detektovale korona virus na pakovanju proizvoda iz 20 zemalja.

Objavljeno u Political Attractions

“Danas sam naučio” ili skraćeno DSN (eng. TIL) je izraz koji se obično koristi u naslovu posta ili teme pri uvođenju zanimljive činjenice ili trivijalnosti koja je ranije bila nepoznata, na sličan način kao fraza "da li ste znali?".

Objavljeno u XAttraction

Sjedinjene Države su u utorak žurno odobrile stavljanje na tržište brzog testa za osobnu uporabu za otkrivanje covida-19 koji daje rezultat za 30 minuta, u okviru borbe s pandemijom.

Objavljeno u Covid Attractions

Pandemija koronavirusa i društvena izolacija pridonose "užasnoj situaciji" koja mlade ljude čini izloženijima radikalizaciji, upozorila je u srijedu britanska policija.

Objavljeno u News Attractions

Nakon sedam mjeseci bez lokalne transmisije, iznenadna pojava covida-19 u Južnoj Australiji, dovela je do zemljina ulaska u strogu šestodnevnu karantenu, kako bi se virus stavio pod kontrolu, najavio je u srijedu premijer Steven Marshall.

Objavljeno u Atrakcije

Donald Trump je u utorak objavio da je razriješio ravnatelja vladine agencije za sigurnost izbora koji je osporio optužbe republikanskog milijardera o "masovnoj" prijevari na predsjedničkim izborima.

Objavljeno u Political Attractions

Sindikat doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo pozvao je da se riješi pitanje plaćanja bolovanja za oboljele od koronavirusa.

Objavljeno u Radnički MS