Članak je filtriran: Subota, 21 Novembar 2020

Papa Franjo je zaključio međunarodni virtualni sastanak s mladim poduzetnicima naglaskom na potrebu hitnog prelaska na drugačiji gospodarski model kako bi se pomoglo "zlostavljanoj" Zemlji, siromašnima i marginaliziranima.

Objavljeno u Political Attractions

Safet Oručević je poznati bosanskohercegovački političar i biznismen. Bio je gradonačelnik Mostara od 1994. do 2004. godine.

Objavljeno u News Attractions

Ljubljanska zalogajnica "Burek Olimpija" osigurala je sebi reklamu i popularnost na društvenim mrežama obećanjem da će dostavljaču hrane, kažnjenom jer je u vrijeme epidemije jeo na javnom prostoru, pokriti trošak globe dokaže li da je konzumirao njihov popularni burek sa sirom.

Objavljeno u Atrakcije

Korištenjem neuralnih mreža roboti koji prenose predmete sada u roku od 80 milisekundi mogu donijeti odluku za koje im je prije trebalo - 29 sekundi.

Objavljeno u XAttraction

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je danas da će se tokom molitvenog ispraćaja patrijarha Irineja, koji će biti održan u Sabornom hramu Svetog Arhangela Mihaila i u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru, SPC striktno pridržavati mjera koje su zbog epidemiološke situacije u propisali nadležni državni organi.

Objavljeno u Atrakcije

Nakon završetka pandemije korona virusa, biće čak 50 odsto manje službenih putovanja nego prije, dok će se povećavati procenat onih koji rade od kuće, prognozira jedan od najbogatijih ljudi na svijetu Bil Gejts.

Objavljeno u Radnički MS