Članak je filtriran: Utorak, 24 Novembar 2020

Ukupna slika koju nudi praćenje teških predmeta korupcije, odnosno onih koji su kategorizovani kao predmeti visoke i korupcije srednjeg nivoa, može se opisati kao "zatajenje krivičnopravnog sistema koje je dovelo do nekažnjivosti za počinioce brojnih teških djela", jedan je od zaključaka Trećeg godišnjeg izvještaja o odgovoru pravosuđa na korupciju: Sindrom nekažnjivosti, koji je objavila Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini

Objavljeno u Politika

Kazne do 100.000 funti dnevno protiv britanskih tvrtki koje krše odluku o postupnom napuštanju opreme kineske tvrtke Huawei iz nacionalnih telekomunikacijskih mreža predviđene su prijedlogom zakona koji u utorak u parlamentu predstavlja vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Objavljeno u Politika

Često mislim na progonjene narode: Rohinje, siromašne Ujgure, Jezide, rekao je Papa u poglavlju njegove knjige.

Objavljeno u Politika

Restriktivne mjere širom Evrope uslovile su da vlade mnogih zemalja daju instrukcije svima koji budu nosili kostime Djeda Mraza da drže distancu i da nose maske, prenio je Rojters.

Objavljeno u Atrakcije

Direktor Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Muamer Bandić je 20.11.2020. godine potpisao Dogovor o saradnji na projektu „Obrti nude budućnost“ (HabiZu) između Agencije za rad i zapošljavanje BiH i Savezne agencije za rad SR Njemačke.

Objavljeno u Radnički MS

Američka vlada u utorak započinje distribuciju novoodobrene kombinacije antitijela protiv COVID-19 kompanije Regeneron Pharmaceuticals Inc, čime će biti dostupno preko 30.000 terapijski kura, rekao je zdravstveni zvaničnik.

Objavljeno u Health media service

Vladini uposlenici u Južnoj Koreji suočit će se s disciplinskim postupkom ako se zaraze koronavirusom ne poštujući mjere i sigurnosna pravila, upozorio je u utorak premijer te zemlje.

Objavljeno u Atrakcije

Američki predsjednik Donald Trump ovlastio je u ponedjeljak ključnu saveznu agenciju da počne raditi s prijelaznim timom izabranog predsjednika Joea Bidena, iako i dalje kani nastaviti svoju borbu za promjenu izbornih rezultata.

Objavljeno u Politika

Australska aviokompanija smatra da je nužno da se međunarodni putnici vakcinišu protiv COVID-a 19 prije leta.

Objavljeno u Magazin

Vlasnicima dvaju lokala u Zagrebu i Splitu, kao i po dvaju noćnih klubova u kojima su inspektori i policija ovog vikenda zatekli 500-tinjak gostiju, među kojima je bila i osoba zaražena koronom, mogli bi zaraditi do tri godine zatvora, piše Jutarnji.

Objavljeno u Atrakcije