Članak je filtriran: Četvrtak, 26 Novembar 2020

Crteže koji su pronađeni u pećinama manje-više širom svijeta povezuju iste karakteristike i isti uzroci, ali nova istraživanja crteža nastalih prije pet milenijuma dovela su stručnjake do novih zaključaka - da su njihovi autori možda bili pod uticajem droga dok su oslikavali.

Objavljeno u Atrakcije

Njemački virolog Kristijan Drosten upozorio je na opasnost novog virusa koji bi mogao da izazove pandemiju.

Objavljeno u Magazin

Godinu dana nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao da je NATO u stanju "moždane smrti", skupina stručnjaka izradila je plan reforme koji bi trebao osvježiti obrambeni savez.

Objavljeno u Politika

Prema navodima Trumpovog advokatskog tima, sporno je oko 670.000 glasova za koje traže da budu odbačeni.

Objavljeno u Politika

Nova europska farmaceutska strategija omogućit će smanjenje cijene lijekova i vraćanje farmaceutske proizvodnje u Europu, ocijenio je u četvrtak hrvatski eurozastupnik Tomislav Sokol, pozivajući na zajedničku europsku nabavu lijekova.

Objavljeno u BiH

Izjava koja opisuje grešku uslijedila je nekoliko dana nakon što su kompanija i univerzitet vakcinu opisali kao visokoefikasnu

Objavljeno u Magazin
Četvrtak, 26 Novembar 2020 11:47

Znatno pogoršanje prognoza za njemački izvoz

Izgledi njemačkog izvoza "znatno su se pogoršali", jer opetovano uvođenje ograničenja zbog novog vala pandemije koronavirusa u cijeloj Europi uzima danak u trgovini, objavio je istraživački institut ifo.

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 26 Novembar 2020 11:18

Mostar u hrvatskoj Bavarskoj ili Kaliforniji

Prava Hrvata u BiH treba zaštiti jer su oni najmalobrojniji konstitutivni narod, no nema razloga da u sredinama u kojima su oni većina i u kojima suvereno vlada HDZ BiH stanje ne bude znatno bolje nego što je sada, izjavio je visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Valentin Inzko.

Objavljeno u Politika

Bivši diplomata na Balkanu i profesor na Univerzitetu Kembridž, Timoti Les kaže da bi region zapadnog Balkana za vrijeme mandata predsjednika SAD Džozefa Bajdena mogao da postane novi multietnički entitet sastavljen od "šest država", usko povezan sa EU, na čijem bi čelu bio Beograd.

Objavljeno u Politika