Članak je filtriran: Utorak, 03 Novembar 2020

Radnički media servis za JIE pokrenuo je tematski ciklus i eKonferenciju pod nazivom "Prehrambena samodostatnost - Smanjiti uvoz, povećati domaću proizvodnju hrane" a cilj je je ne samo povećanje domaće proizvodnje, već stvaranje porodičnih samodrživih radnih mjesta, malih poljoprivrednih gospodarstava ili zadruga, što bi u finalu smanjilo nezaposlenost i povećalo dohodak te smanjilo ovisnost o uvozu u vrijeme stvaranja novog svjetskog poretka.

Objavljeno u Radnički MS

Radnički media servis za JIE pokrenuo je tematski ciklus i eKonferenciju pod nazivom "Prehambena samodostatnost - Smanjiti uvoz, povećati domaću proizvodnju hrane" a cilj je je ne samo povećanje domaće proizvodnje, već stvaranje porodičnih samodrživih radnih mjesta, malih poljoprivrednih gospodarstava ili zadruga, što bi u finalu smanjilo nezaposlenost i povećalo dohodak. Donosimo tekst izrealnog ambasadora Ilona Mora o temi važnosti domaće proizvodnje hrane i uticaja pandemije. U dijelu eKonferencije razgovraćemo sa nizom analitičara, predstavnika poljoprivrednih udruženja i kompanija te sindikata.

Piše: Ilan Mor, izraelski ambasador u Hrvatskoj

Objavljeno u Radnički MS

Organi Sindikata PPDIVUT BIH na svojoj sjednici koja je održana u subotu, 31. oktobra 2020. godine raspravljali su o položaju poljoprivredno prehrambenog sektora u FBiH u kojem su danas, a isto tako i o položaju u kojem bi se mogli nači u narednom periodu, saopćeno je iz ovog Sindikata.

Objavljeno u Radnički MS

Sjedinjene Američke Države danas biraju predsjednika. Hoće li to biti dosadašnji, Donald Trump, ili novi, Joe Biden, možda ćemo doznati tijekom iduće noći.

Objavljeno u Political Attractions

Aktualnim prijepodnevom i uz epidemiološke mjere Hrvatski sabor danas je počeo novu sjednicu koja će potrajati do sredine prosinca i na kojoj će, uz ostalo, biti donesen državni proračun za iduću godinu.

Objavljeno u Political Attractions
Utorak, 03 Novembar 2020 11:44

Održan prosvjed ispred KB-a Dubrava

Tačno u podne održan je novi prosvjed liječnika i drugog osoblja ispred KB-a Dubrava, , a trajao je 20-ak minuta. To je bio drugi prosvjed dijela zdravstvenih djelatnika u posljednja četiri dana.

Objavljeno u Radnički MS

Ukoliko ne dođe do poboljšanja epidemiološke slike u Kantonu Sarajevo, kantonalni Krizni štab će uvesti restriktivnije mjere kao što su policijski čas, zabrana okupljanja i rada, izjavila je v.d. ministra zdravstva KS Jasna Agić, objavio je BHT.

Objavljeno u News Attractions
Utorak, 03 Novembar 2020 11:33

U Parizu opet policijski sat

Francuska vlada ponovno će uvesti policijski sat za Pariz, a možda i za regiju oko glavnog grada, kako bi se zaustavilo širenje COVID-19, rekao je u glasnogovornik vlade Gabriel Attal.

Objavljeno u XAttraction
Utorak, 03 Novembar 2020 11:28

Austrija od danas u lockdownu

U Austriji je danas na snagu stupio djelimični lockdown koji će na snazi ostati četiri sedmice, zaključno sa 30. novembrom. Parlament te zemlje zatvaranje je izglasao prije dva dana kako bi se pokušalo obuzdati naglo širenje koronavirusa.

Objavljeno u XAttraction

Austrijski kancelar Sebastian Kurz održao je konferenciju za novinare nakon sinoćnjeg terorističkog napada u središtu Beča.

Objavljeno u Political Attractions