Članak je filtriran: Ponedjeljak, 30 Novembar 2020

Američka biotehnološka kompanija Moderna objavila je u svom priopćenju da je dovršila sve istraživanja i sve analize svoje vakcine, te je već za danas najavila podnošenje zahtjeva od američke agencije FDA za odobrenjem vakcine.

Objavljeno u Health media service

Okončana je sjednica Kolegija Stranke demokratske akcije (SDA) na kojoj se, kako je kazao predsjednik te stranke Bakir Izetbegović, razgovaralo o proteklim Lokalnim izborima, analizama, te kriterijima za kreiranje tih analiza.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 30 Novembar 2020 15:34

Zvizdić nije došao na Kolegij SDA

Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić nije se pojavio na današnjoj sjednici stranačkog Kolegija na kojoj će jedna od tema biti i njegov sukob sa predsjednikom te partije Bakirom Izetbegovićemi.

Objavljeno u Politika

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je danas da bogatije zemlje EU "sa Njemačkom na čelu", godišnje uzmu oko šest milijardi evra Mađarskoj, pod raznim izgovorima, dok Mađarska od EU dobije četiri milijardi evra iz budžeta.

Objavljeno u Atrakcije

Pab u Stejten Ajlandu, malom uporištu republikanaca u dominantno demokratama naklonjenom Njujorku, odbija da sprovede restrikcije zbog virusa korona koje je nametnuo guverner Endrju Kuomo.

Objavljeno u Atrakcije

Dok cure vijesti o mogućem lansiranju Facebookove digitalne valute Libra 2021. godine, visoki zvaničnik Evropske centralne banke upozorava: “Ono što je u pitanju nije ništa manje od budućnosti novca”.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić ocijenio je da istup potpredsjednika SDA Denisa Zvizdića u verbalnom sukobu sa predsjednikom ove stranke Bakirom Izetbegovićem govori dovoljno o tome koliko je "dogorjelo".

Objavljeno u BiH

Šemsudin Mehmedović, dugogodišnji funkcioner Stranke demokratske akcije i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za N1 je komentarisao posljednja dešavanja u SDA, kazavši da su ta dešavanja rezultat grešaka napravljenih u bliskoj prošlosti.

Objavljeno u BiH

Posljednji sastanak u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) pomogao je Bosni i Hercegovini da se podigne na listi prioriteta međunarodne zajednice, ali ne na način na koji je to očekivao organizator sastanka, ruski ambasador u UN-u, ili dva aktera iz Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik i Dragan Čović.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, po meni, može iznijeti ovaj proces, dakle, da očuva kompletnu maticu i omogući prostor za vraćanje u stranku - onih koji to žele, kaže u razgovoru za Radiosarajevo.ba, jedan od osnivača i bivši potpredsjednik SDA, sapatnik rahmetli Alije Izetbegovića u procesu 1983. godine, bivši direktor Elektroprivrede BiH i premijer Federacije BiH u dva mandata Edhem Bičakčić.

Objavljeno u Politika