Članak je filtriran: Srijeda, 04 Novembar 2020

Njemačka ministrica odbrane Annegret Kramp-Karrenbauer izjavila je da je situacija u Sjedinjenim Državama nakon predsjedničkih izbora jako napeta i da je zabrinuta da bi to moglo dovesti do ustavne krize.

Objavljeno u News Attractions

Slovenski premijer Janez Janša u srijedu je ujutro, u poruci na twitteru, američkog predsjednika Donalda Trumpa već proglasio pobjednikom na upravo održanim američkim predsjedničkim izborima.

Objavljeno u Atrakcije

Talijanski premijer Giuseppe Conte je u noći na srijedu potpisao dekret o policijskom satu koji će stupiti na snagu u 22 sata u četvrtak, objavili su tamošnji mediji.  

Objavljeno u XAttraction

Bio je to vjerojatno jedan od najneobičnijih prijenosa nogometne utakmice u kojem fokus nije bio na igri, već na ćelavoj glavi pomoćnog suca.

Objavljeno u Atrakcije

Hrvatski astronom iz Zvjezdarnice Višnjan, Korado Korlević, dao je svoje viđenje o pandemiji novog koronavirusa, njezinim posljedicama, ali i pogledu prema budućnosti.

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 04 Novembar 2020 10:14

Grenel: Tramp vodi, mediji pomažu demokratama

Specijalni izaslanik predsjednika SAD za Beograd i Prištinu Ričard Grenel naveo je da su ankete medija o rezultatima izbora u SAD netačne i optužio ih da pomažu demokratama da produže rok kako bi da pokušali da dobiju još glasova tokom narednih dana.

"Ankete medija su pogrešne, ali neće to da priznaju", naveo je Grenel na Twitteru u vrijeme kada pristižu rezultati izbora u SAD.

On je dodao da Tramp trenutno vodi u Mičigenu, Viskonsinu i Pensilvaniji, prenosi Tanjug.

"Tako da će mediji sada pomoći demokratama da produže rokove kako bi narednih dana pokušali da dobiju dodatne glasove", smatra Grenel.


Atrakcija

Objavljeno u Political Attractions

U Njemačkoj raste nervoza i ljutnja ugostitelja, privrednika, sportista, umjetnika i kulturnih radnika zbog mjera protiv pandemije korona virusa, piše Deutsche Welle (DW), dodajući da se način prenošenja zaraze u Njemačkoj promijenio u poređenju s prvim talasom pandemije, prenosi Tanjug.

Objavljeno u Covid Attractions
Srijeda, 04 Novembar 2020 10:01

Trump: Već smo pobijedili!

Donald Trump se obratio američkoj javnosti kazavši da "što se njega tiče, već su pobijedili iako im neko pokušava oteti pobjedu".

Objavljeno u Political Attractions

Američki predsjednik Donald Trump i demokratski suparnik Joe Biden i dalje su u tijesnoj utrci, a Amerikanci i veći dio svijeta čekaju izborne rezultate iz nekoliko ključnih neodlučnih država, no to nije pokolebalo sadašnjeg predsjednika koji je proglasio svoju pobjedu.

Objavljeno u Political Attractions

Aktuelni predsjednik i kandidat za novi mandat na izborima u Sjedinjenim Američkim Državama Donald Trump optužio je Demokrate da pokušavaju “pokrasti“ izbore, rekavši “ne može se glasati nakon zatvaranja birališta“.

Objavljeno u Political Attractions