Članak je filtriran: Petak, 06 Novembar 2020

Aspirin, široko rasprostranjen lijek koji se koristi i kao sredstvo za sprečavanje nastanka tromboze, testirat će se kao mogući lijek protiv covida-19 u jednom od najvećih ispitivanja u Velikoj Britaniji.

Objavljeno u XAttraction

Prema novim restriktivnoim mjerama, zatvaraju se pabovi, restorani i prodavnice čiji se rad ne smatra nužnim.

Objavljeno u News Attractions

Koliko često možemo čuti ili pročitati da će roboti i umjetna inteligencija uzeti naša radna mjesta i učiniti nas nepotrebnima. Realnost je daleko kompleksnija od toga i sve je, samo ne tako crna. Naime, gdje jedan posao nestane, drugi se rađa.

Objavljeno u Radnički MS

Facebook i Twitter koji su predvidjeli opasnost od dezinformacija i poziva na nasilje ako rezultati budu kasnili, uveli su niz zaštita, ali teško uspijevaju zaustaviti navalu.

Objavljeno u Atrakcije

U jeku napetosti nakon predsjedničkih izbora u SAD nekoliko televizija prekinulo je emitovanje direktnog prenosa obraćanja američkog predsjednika Donalda Trampa u četvrtak uveče nakon što je on izjavio da je u toku prevara na predsjedničkim izborima u toj zemlji.

Objavljeno u Atrakcije

Razlika među kandidatima na američkim predsjedničkim izborima u presudnim državama u petak ujutro dodatno se smanjila i Donald Trump i Joe Biden približili su se jedan drugome na manje od jedan posto u Pennsylvaniji, Georgiji, Sjevernoj Karolini, Nevadi i Arizoni.

Objavljeno u Political Attractions
Petak, 06 Novembar 2020 12:24

Sukobi pristaša Trumpa i Bidena

Pristaše predsjednika Donalda Trumpa prosvjedovale su u četvrtak navečer protiv izbora koje smatraju namještenima i ukradenima i sukobile se s protuprosvjednicima dok se nastavlja prebrojavanje glasova u presudnim državama.

Objavljeno u Political Attractions

Demokratski kandidat Joe Biden je preuzeo vodstvo po broju glasova u saveznoj državi Georgia i sada ima prednost za 917 glasova, javlja CNN.

Objavljeno u Political Attractions
Petak, 06 Novembar 2020 12:11

Protesti u Londonu zbog lockdowna

Policija je zbog kršenja nacionalnih mjera u središtu Londona uhitila više od 100 ljudi u prosvjedima protiv zatvaranja zbog epidemije koronavirusa, a zbog ograda u kampusu studenti su prosvjedovali u Manchesteru.

Objavljeno u XAttraction