Članak je filtriran: Utorak, 01 Decembar 2020

Američki CNN je objavio ekskluzivne dokumente za koje navode kako pokazuju značajne propuste Kine na početku epidemije koronavirusa.

Objavljeno u Magazin

Vještačka inteligencija može predvidjeti cijene akcija, vremensku prognozu ili koji će film biti popularan kod gledalaca.

Objavljeno u Radnički MS

Pjevač Elton John pridružio se britanskim dobrotvornim organizacijama u pozivu na provedbu opsežnih testiranja na AIDS kako bi se do 2030. u Engleskoj potpuno prekinuo prijenos virusa, prenose mediji u utorak na Svjetski dan borbe protiv te bolesti.

Objavljeno u Magazin

Stariji australski vojnici specijalnih snaga pili su pivo iz protetske noge mrtvog talibanskog vojnika u neovlaštenom baru u Afganistanu - a fotografiju je prvi otkrio Guardian Australia.

Objavljeno u Atrakcije

Gotovo svaki predmet prekriven M-sprejom može postati milirobot te se njime može upravljati pomoću magneta i magnetskog polja, što otvara prostor za primjenu u biomedicini.

Objavljeno u Magazin

Ekipa iza koje stoje tri uspješna projekta: Pod Zidom Bistro, Gostionica Ficlek i Pod Zidom Rooms, sutra otvara tajlandski restoran Siam-Urban Thai

Objavljeno u Atrakcije

NATO mora više da razmišlja o tome kako da se izbori sa Kinom i njenim vojnim usponom, iako će Rusija ostati glavni protivnik tokom ove decenije, navodi se u izvještaju o reformi Alijanse koji će sutra biti objavljen.

Objavljeno u Politika

Tim iz Hrvatske i BiH pokrenuo je Kickstarter kampanju za pokretanje prve globalne društvene mreže koja bi se fokusirala isključivo na kućne ljubimce i sve vezano uz njih

Objavljeno u Atrakcije