Članak je filtriran: Ponedjeljak, 10 Februar 2020

U Bosni i Hercegovini u utorak se prognozira nestabilno vrijeme sa kišom, koja će se sa juga i zapada tokom dana proširiti i na ostala područja zemlje, saopćeno je u srednjoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Objavljeno u BiH

Najviše nominacija na 92. dodjeli Oskara imali su "Džoker" (11), "Irac" i "1917" (po deset), ali je kao pobjednik izašao južnokorejski "Parazit" osvojivši četiri kipića (najbolji film, strani film, originalni scenario i režija).

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 10 Februar 2020 09:52

Čović dva dana u Rusiji

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović boravit će 10. i 11. februara, na poziv predsjednice Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matviyenko, u službenoj posjeti Ruskoj Federaciji, objavljeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Objavljeno u Politika

Biciklisti koji su "pedalili" na prazan želudac potrošili su dvostruko više masti u odnosu na one koji su prije sjedanja na bicikl prvo popili energetski napitak poput shakea, pokazalo je britansko istraživanje.

Objavljeno u Health media service
Ponedjeljak, 10 Februar 2020 09:01

Novinar prisilno u karantinu

Amnesty International u ponedjeljak je objavio da je novinar, koji je izvještavao o izbijanju smrtonosnog korona virusa u Kini, “nestao“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Objavljeno u Magazin

Medicinskim pregledima utvrđeno je da je na japanskom kruzeru Diamond Princess još 60 osoba zaraženo koronavirusom, potvrdili su u ponedjeljak lokalni mediji.

Objavljeno u Magazin

Radnici u Kini se u ponedjeljak počinju vraćati na posao, jer je Vlada smanjila ograničenja tokom epidemije koronavirusa od koje je umrlo više od 900 ljudi, javlja Reuters.

Objavljeno u Magazin

Na području kontinentalne Kine od koronavirusa umrlo je 908 osoba, dok zaraženih ima gotovo 40 tisuća, pokazuju podaci koje su u ponedjeljak objavile kineske vlasti.

Objavljeno u Magazin