Članak je filtriran: Utorak, 11 Februar 2020
Utorak, 11 Februar 2020 17:38

Zvanični novi naziv za korona virus

Zvanično ime za koronavirusa je Covid-19, saopćila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Objavljeno u Magazin

Radnici "Zenicatransa" odblokirali su danas popodne autobusku stanicu u Zenici te će nastaviti sa radom, koji je inače, prekinut 31. decembra prošle godine.

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 11 Februar 2020 15:04

Lažna je vijest o Mladićevoj smrti

Informacija o smrti ratnog zločinca Ratka Mladića (77) je demantovana iz Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) u Hagu. Lažnu informaciju su objavili brojni mediji u BiH i regionu.

Objavljeno u BiH
Utorak, 11 Februar 2020 15:00

Čovićeve uralske integracije

Demokratska fronta je komentarisala posjetu Dragana Čovića Rusiji kazavši da "HDZ traži podršku za blokadu euroatlantskih integracija, i da Rusija sa druge strane računa s HDZ-om u borbi protiv ubrzavanja kretanja BiH na NATO putu."

Objavljeno u Politika

Organizacioni odbor za održavanje Skupštine Saveza samostalnih sindikata na čelu sa predsjednikom Samirom Kurtovićem i članom Mirzom Hadžiabdićem danas je gost emisije Dan uživo na N1. Emisiju možete pogledati u 16.30.

Objavljeno u Radnički MS

Šesnaest granskih sindikata Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) sutra će u Sarajevu održati Skupštinu sindikata na kojoj bi trebali izabrati novo rukovodstvo.

Objavljeno u Radnički MS

BBC je jučer objavio planove za televizijsku dokumentarnu seriju kojom će pratiti mladu klimatsku aktivistkinju Gretu Thunberg.

Objavljeno u Atrakcije

U slučaju da sa Rusijom ne potpiše nikakav sporazum o kontroli naoružanja, SAD će stvoriti "najmoćnije“ nuklearno oružje u svijetu, izjavio je predsjednik SAD.

Objavljeno u Politika

Pogledajte nevjerovatnu životnu simulaciju u virtuelnoj realnosti, gde je majka ponovo vidjela svoju prerano preminulu ćerku

Objavljeno u Atrakcije

Droga je pronađena u kamionu koji je zaustavljen na graničnom prelazu Kapikule

Objavljeno u Atrakcije