Članak je filtriran: Srijeda, 12 Februar 2020

Niko više, ni u Mostaru ni u BiH, i ne sumnja da je "model Mostara bez izbora već 12 godina" razrađen scenarij koji nije tek slučajnost uspješnog hira vladajućih u Mostaru i FBiH. Pažljivo je to kreiran i njegovan model koji čeka da bude u potpunosti preslikan na dio ili na cijelu BiH.

Objavljeno u Politika

USA Ambasada u BiH  sapćila je da ''treba čuti cjelovitu informaciju o čemu se raspravljalo na današnjem sastanku u Banjaluci''.

Objavljeno u Politika

Oluja koja hara Evropom donijela je i neočekivan profit Njemačkoj.

Objavljeno u Atrakcije

Kina očekuje da će se oko 160 miliona zaposlenih vratiti na svoja radna mjesta tokom sljedeće sedmice, jer zemlja nastoji da umanji ekonomski uticaj novog virusa korona.

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 12 Februar 2020 13:54

Bektić novi predsjednik SSS BiH

Šesnaest granskih sindikata Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) danas je u Sarajevu održalo Skupštinu na kojoj je jednoglasno za novog predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH izabran aktuelni predsjednik Samostalnog sindikata elektroenergetskih radnika FBiH Mevludin Bektić.

Objavljeno u Radnički MS

Vladavina prava je temelj europske civilizacije. Nikakvi niži nivoi vlasti ne mogu dovoditi u pitanje institucije Bosne i Hercegovine, kazao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić govoreći o napadima člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na Ustavni sud BiH.

Objavljeno u Politika

Mevludin Bektić, sadašnji predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika u FBiH, jedini je kandidat za novog čelnika Saveza samostalnih sindikata BiH na današnjoj sjednici skupštine sindikata.

Objavljeno u Radnički MS

Predstavnici Republike Srpske na nivou Bosne i Herecgovine obustavit će svoj rad u odlučivanju po bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH do usvajanja novog Zakona o Ustavnom sudu BiH, u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija - rečeno je nakon današnjeg sastanka zvaničnika RS-a, pojedinih institucija i predstavnika parlamenranih stranaka sa sjedištem u tom bh. entitetu.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 12 Februar 2020 10:46

Soros: Xi prijetnja za EU

Soros tvrdi da političari i šefovi evropske industrije ne shvataju zaista prijetnju koju predstavlja Xijeva Kina.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 12 Februar 2020 09:30

Sandersova pobjeda u New Hampshireu

Ljevičarski senator Bernie Sanders proglasio je pobjedu na predizborima Demokratske stranke u New Hampshireu u tijesnom vodstvu pred Peteom Buttigiegom, bivšem gradonačelnikom.

Objavljeno u Politika