Članak je filtriran: Četvrtak, 13 Februar 2020

Medijima se proširila vijest o tri tijela koja su prolaznici uočili na tri različite lokacije u Zagrebu. Policija je umirila javnost, ustvrdivši da nije riječ o nasilju. Prema svemu sudeći, na njihovu smrt utjecalo je neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine - koje je posljednjih dana zabilježeno diljem zemlje, prenijela je HRT.

Objavljeno u Magazin

Nedopustivo je i neprihvatljivo ispoljavanje bilo kakvog nasilja, fizičkog ili verbalnog, u prostorima džamije, kao i rješavanje ličnih sukoba

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 13 Februar 2020 22:44

Nedžad Latić opet napadnut

Pogledao sam, kad on stoji iznad mene, blizu, nije sjedio, nego je stajao i gledao me cinično, smijao mi se

Objavljeno u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas s papskim nuncijem u BiH nadbiskupom Luđijem Pecutom i predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem o aktuelnoj situaciji u BiH i potrebi da se obezbijedi ravnopravnost konstitutivnih naroda u BiH.

Objavljeno u Politika

Šokantni snimci na društvenim mrežama zabilježili su horor, strah i bijes kineskih državljana dok ih stavljaju u karantin zbog naglog širenja virusa korona, piše Dejli mejl.

Objavljeno u Atrakcije
Četvrtak, 13 Februar 2020 14:45

Ćović: Strane sudije davno trebalo da odu

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda BiH kazao je danas novinarima da je stav HDZ-a BiH odavno poznat kada su u pitanju strane sudije, te da su oni, što se tiče ove stranke, davno trebali da odu.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 13 Februar 2020 12:01

Ako treba ući ćemo u krizu ponovo

"Mi nećemo moći da pred tim pritiskom popustimo. Pokušali su da u RS uzurpiraju, oduzmu zemljište. Ustavni sud je to po našoj apelaciji odbranio, sad se traži da mi oslabimo taj sud kako bi u buduće mogle takve odluke vlasti u RS da prolaze, i mi to nećemo uraditi", pojasnio je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Objavljeno u Politika

Promjene u načinu života važan su dio prevencije i liječenja hipertenzije - u tome se slažu svi liječnici.

Objavljeno u Health media service
Četvrtak, 13 Februar 2020 09:42

Tražiću razumijevanje od Vučića

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u razgovoru u subotu tražiti razumijevanje za situaciju u kojoj se nalazi Republika Srpska, uz ocjenu da je nova odluka Ustavnog suda BiH o imovini pokazatelj da je namjera tog suda da uruši snagu RS.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 13 Februar 2020 09:30

Izdato narandžasto upozorenje za dijelove BiH

Žuto upozorenje zbog jačih udara vjetra izdato je za područja Bihaća i Livna.

Objavljeno u BiH