Članak je filtriran: Petak, 14 Februar 2020
Petak, 14 Februar 2020 23:48

Baka(96) pobijedila koronu za 3 dana

Baka stara 96 godina najstariji je pacijent obolio od virusa korona, ali je ova žena uspjela da se oporavi nakon internzivne njege u bolnici poslije samo tri dana, soapštila je ta bolnica.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je tema skupa u Minhenu o zapadnom Balkanu bila i situacija u BiH i da mu se čini da je veća zabrinutost upravo za situaciju u BiH, nego za odnose Beograda i Prištine.

Objavljeno u Politika

Glavna sestra u bolnici u Wuhanu Zhao Hua dolazi na posao svakoga dana u 8 ujutro, na smjenu svojih kolega. Brine se za to da su svi propisno zaštićeni.

Objavljeno u Health media service
Petak, 14 Februar 2020 23:22

Prvi slučaj koronavirusa u Africi

Egipatsko ministarstvo zdravlja objavilo je da je zabilježilo prvi slučaj zaraze koronavirusom na afričkom kontinentu.

Objavljeno u Magazin

Njemački predsjednik Frank Walter Steinmeier optužio je u petak Washington, Peking i Moskvu za ugrožavanje međunarodnog poretka poticanjem globalnog nepovjerenja i nesigurnosti kroz "takmičenje velikih sila".

Objavljeno u Politika

Na tešku situaciju u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici upozorio je već prilikom preuzimanja mandata novi direktor Emir Suljagić, a nedavno je organizirana i donatorska konferencija za općine i gradove u Bosni i Hercegovini. Međutim, sredstva koja su prikupljena nisu dovoljna za održavanje, funkcionisanje i aktivnosti Memorijalnog centra, stoga je donijeta odluka o organizaciji donatorske večeri za poslovnu zajednicu u našoj zemlji. Nažalost, njeno održavanje je upitno, objavila je FTV.

Objavljeno u BiH

Ambasadori zemalja Kvinte i Delegacija EU u BiH istakli su zajedničkoj izjavi da su odluke Ustavnog suda BiH, kao i u bilo kojoj zemlji, konačne i obavezujuće i da se moraju sprovesti, ali da to prečesto nije bio slučaj.

Objavljeno u Politika

Sjećate li se legendarne gospođe koja je na najsmješniji mogući način odgovorila na pitanje novinarke?

Objavljeno u Atrakcije

Znanstvenici MIT-a u pelene ugradili jeftini RFID senzor koji upozorava roditelje da su pelene vlažne.
Pametne pelene javljaju kada ih treba promijeniti

Objavljeno u Atrakcije

WWE hrvačica Ronda Rousey baca se u streamanje videoigara, jer novci, novci dolaze od Facebooka za streamanje igara.

Objavljeno u Atrakcije