Članak je filtriran: Nedjelja, 16 Februar 2020
Nedjelja, 16 Februar 2020 22:31

Investicioni paket za zapadni Balkan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je večeras, nakon neformalne večere lidera zapadnog Balkana sa zvaničnicima EU u Briselu, da je Unija otvorena da čuje naše inicijative i ideje, te da predstoji pokretanje investicionog paketa za region.

Objavljeno u Politika

Charles Michel, predsjednik Evropskog vijeća izjavio je da evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana prema mišljenju Evropske unije veoma važna.

Objavljeno u Politika

Nakon konferencije u Münchenu premijer Hrvatske Andrej Plenković otišao je u Bruxelles, gdje sudjeluje na neformalnom sastanku čelnika Europske unije i šest zemalja zapadnog Balkana u okviru priprema za predstojeći sastanak na vrhu koji će se održati u Zagrebu 6. i 7. svibnja.

Objavljeno u Politika

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u obraćanju naciji kako je Budimpešta naučila da se ne mora svidjeti "umornoj briselskoj eliti", ističući da je Mađarska budućnost Europe.

Objavljeno u Politika

U ovom trenutku, u zimskom redu letenja sa sarajevskog aerodroma moguće je letjeti na 14 destinacija, s tim da je taj broj ljeti nešto veći

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 16 Februar 2020 11:11

Dodik: Komšić ide privatno u Brisel

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić privatno ide u Brisel na večerašnji na sastanak predstavnika EU sa liderima Zapadnog Balkana jer o ovom pozivu nije obavijestio članove Predsjedništva BiH.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 16 Februar 2020 11:09

Haradinaj: Kurti osramotio Kosovo

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocijenio je da je izjava kosovskog premijera Aljbina Kurtija da su sporazumi potpisani u Minhenu s Beogradom sklopljeni bez njegovog znanja, osramotila Kosovo i razočarala SAD.

Objavljeno u Politika

Rašid Ramljak je Bosanac, porijeklom iz Donjeg Vakufa, koji već skoro dvije decenije živi i radi na Islandu. U razgovoru za Anadoliju govori o tome kako mu je bilo u ovoj otočkoj zemlji kada je te 2005., kada je imao samo 25 godina, sam stigao na Island, o procesu navikavanja i općenito o ovoj zemlji poznatoj po gejzirima, vulkanima, ribolovu, ali posljednjih godina i po dobrom nogometu.

Objavljeno u Radnički MS

»Iako me ne vidiš Tracey, ja sam uvijek ovdje. Volim te, Rich«, stoji u onoj iz 2018. godine. Muškarac iz Kentuckyja osigurao je prije svoje smrti da mu supruga svake godine dobije cvijeće za Valentinovo, što traje već osam godina, prenosi CNN.

Objavljeno u Atrakcije

»Sva se naježim kada se sjetim buke koja je možda prethodila njezinoj smrti. Dvojica muškaraca su se oko pet sati glasno prepirala, odjekivalo je cijelom zgradom. Nakon toga se čuo ženski vrisak i sljedeće što znam, ispred nekadašnjeg skloništa iz vremena Domovinskog rata pronađena je mrtva djevojka«, prepričala je Sopoćanka

Objavljeno u Magazin