Članak je filtriran: Utorak, 18 Februar 2020

Demokratska fronta smatra da su današnji napadi Vučićevih trubadura Dačića i Vulina na predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika DF-a Željka Komšića u sklopu političkog udara na suverenitet države Bosne i Hercegovine kroz napade na Ustavni sud jedan od boljih dokaza ispravnosti politike predsjednika Komšića i odluke da se interesi države brane kroz institucije vlasti, a ne da se politička borba posmatra s tribina i iz hladovine opozicije.

Objavljeno u Politika

Profesor Fakulteta bezbjednosti u Beogradu Darko Trifunović kaže da ne vidi izlaz iz političke krize u kojoj se BiH nalazi i upozorava da bi u narednom periodu moglo da dođe i do mnogo ozbiljnijih turbulencija koje imaju za cilj prikrivanje nesposobnosti domaćih političkih lidera, piše Insajder.

Objavljeno u Politika

ao i mnoge slastice, a i jela koja danas rado jedemo, i ova torta od čokolade i badema nastala je pukom greškom. Kako to obično biva, sasvim neočekivano postala je omiljena torta na mnogim stolovima. Zasluge za recepturu torte pripadaju kuharu imena Carmine Di Fiore, koji je 1920. godine prvi put ispekao tu tortu u svojoj zanatskoj radionici na otoku Capriju.

Objavljeno u Atrakcije
Utorak, 18 Februar 2020 17:18

DF poziva na jedinstvo u odbrani BiH

Predsjedništvo Demokratske fronte, na sjednici koja je danas održana u Sarajevu, razmatralo je aktuelnu političku situaciju u zemlji.

Objavljeno u Politika

- Detaljno ćemo pratiti šta će vlast raditi u ovih 60 dana do navodnog „otcjepljenja“, jer je ta priča napravljena bez ikakve analize, plana i cilja. Priča o „egzitu“ je neozbiljno zamajavanje naroda i preko trideset puta do sada ponovljen populizam, koji traje do izbora i gubi se nakon toga, izjavio je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović, objavio je RTVBN.

Objavljeno u Politika
Utorak, 18 Februar 2020 12:59

'Bit ću konstruktivni faktor'

Zoran Milanović svečano je u utorak pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem prisegnuo za 5. predsjednika Republike Hrvatske, obvezavši se na vjernost Ustavu.

Objavljeno u Politika

Jezero Cildir, drugo po veličini u istočnoj Turskoj, nalazi se između gradova Kars i Ardahan i prostire na površini od 123 kvadratna kilometra. Zimi je zbog niskih temperatura potpuno prekriveno ledom, što je i prilika za uživanje u nekom od sportova kao što su hokej na ledu, karling‎ ili umjetničko klizanje. No, mještani koji žive u okolini jezera Cildir su odlučili na ledu odmjeriti snage u fudbalu.

Objavljeno u Atrakcije

Kineski zdravstveni djelatnici objavili su najveću studiju od izbijanja epidemije koronavirusa u kojoj detektiraju bolesne i starije ljude kao najrizičnije skupine, te ističu da se preko 80 posto zaraženih slučajeva kvalificiraju kao umjereni, piše u utorak BBC.

Objavljeno u Health media service

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na jučerašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine entiteta Republika Srpska kazao je da je sa liderima opozicije dogovarao sastanak za četvrtak u Istočnom Sarajevu da bi se, kako je naveo, dogovorili kako će djelovati u institucijama države Bosne i Hercegovine "dok se ne dođe u poziciju da se razgoavra", prenosi N1.

Objavljeno u Politika

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da ova stranka podržava pristup da državljani BiH moraju biti u svim institucijama izvršne, zakonodavne i pravosudne vlasti, pa i u Ustavnom sudu BiH, te da je došlo vrijeme da strane sudije moraju otići iz te pravosudne institucije.

Objavljeno u Politika