Članak je filtriran: Srijeda, 19 Februar 2020

Tridesetak radnika uništenih preduzeća u Tuzli je danas održalo mirni protest na kojem su ponovo zatražili efikasnije procesuiranje privrednog kriminala i korupcije te brže rješavanje stečajnih postupaka kako bi se okončali revitalizacijom, a ne zatvarenjem firmi, objavila je FTV.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 19 Februar 2020 16:36

Đukanović dolazi uprkos Dodiku

Predsjedništvo BiH danas je sa dva glasa za i jednim protiv usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića.

Objavljeno u Politika

Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a Richard Grenell demantovao je u srijedu vijest da su Sjedinjene Američke Države i dalje otvorene za razmjenu teritorija između Srbije i Kosova.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 19 Februar 2020 16:24

PIC: Entiteti nemaju pravo na otcjepljenje

"U svjetlu nedavnih zbivanja u Bosni i Hercegovini, Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council - PIC) još jednom izražava svoju bezrezervnu podršku radu Ustavnog suda BiH i svih njegovih sudija. Odluke Suda su konačne i obvezujuće, a nadležni organi su ih obavezni provoditi", saopćeno je danas u zajedničkoj izjavi ambasadora Upravnog odbora PIC-a.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 19 Februar 2020 16:19

Ili domaće sudije ili neće biti Bosne

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas kako je srpski narod obmanjen, te da će poslati pismo predsjedniku Evropskog suda za ljudska prava u vezi imenovanja nove članice Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 19 Februar 2020 12:14

Nije moje da obuzdavam Dodika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da se Srbija ne miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine i da dosadašnjim izjavama u vezi sa situacijom u toj zemlji ničim nije ugrozio BiH.

Objavljeno u Politika

Razmatranjem Prijedloga zakona o Gradu Istočno Sarajevo, po hitnom postupku, danas je nastavljena sjednica Narodne skupštine entiteta Republika Srpska.

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 19 Februar 2020 11:26

Zapalio svijeću Tuđmanu prvog radnog dana

Novi predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović prvi radni dan započeo je pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne u Uredu predsjednika na Pantovčaku.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 19 Februar 2020 11:11

11 umrlih od gripe u BiH

Od posljedica sezonske gripe u Bosni i Hercegovini posljednjih mjeseci umrlo je 11 osoba.

Objavljeno u BiH

U Zelenkovac se dolazi zbog čiste prirode i vode iz potoka, domaće rakije i gradonačelnika Bore koji je svoj san pretvorio u najveći užitak...

Objavljeno u Atrakcije