Članak je filtriran: Nedjelja, 02 Februar 2020
Nedjelja, 02 Februar 2020 23:51

Državnopravni razvitak i stabilnost Balkana

Studija „Balkan - državnopravna historija“, koju je uradio profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici Dževad Drino, predstavljena je danas na sesiji Kruga 99 u okviru teme „Državnopravni razvitak i stabilnost Balkana“.

Objavljeno u BiH

U Republici Srpskoj i dalje akteliziraju pitanje da li je Bosna i Hercegovina aktivirala Akcioni plan za članstvo u NATO te da li je program reformi MAP. Izričito poručuju da neće registrirati nepokretnu vojnu imovinu na ime države.

Objavljeno u Politika

Iako je uvriježeno drugačije mišljenje, u našoj zemlji postoje proizvodni kapaciteti u raznim granama koji mogu stajati rame uz rame s konkurencijom iz naprednijih zemalja. No, čak i takvima radnike je sve teže naći.

Objavljeno u Radnički MS

Društvena mreža Twitter trajno je suspendovala nalog sajta za finansijsko tržište "Zero Hedge" nakon što je na njemu objavljen članak s naslovom "Da li ovaj čovjek stoji iza globalne pandemije koronavirusa?", u kojem se kineski naučnik povezuje sa epidemijom koronavirusa, prenosi Tanjug.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 02 Februar 2020 22:52

Pokrajina gigantska karantena

U cijeloj Kini u subotu je potvrđeno 2590 novih slučajeva oboljenja, čime je ukupan broj zaraženih narastao na 14.380, objavila je nacionalna televizija pozivajući se na podatke Kineske nacionalne zdravstvene komisije. Samo u provinciji Hubei zabilježen je 1921 novi slučaj zaraze koronavirusom, čime broj oboljelih u toj pokrajini premašuje devet tisuća, prenose agencije.

Objavljeno u Magazin

Talijanski znanstvenici u Nacionalno institutu za zarazne bolesti izolirali su koronavirus koji se brzo širi, izvijestili su talijanski mediji. Riječ je o međunarodno važnoj vijesti. Time se stvara više mogućnosti za razumijevanje i proučavanje virusa kako bi se suzbilo njegovo širenje", rekao je talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza, prenosi mediji.

Objavljeno u Magazin
Nedjelja, 02 Februar 2020 22:42

Koktel protiv korona virusa u Tajlandu

Iz Tajlanda stiže vijest da su tamošnji liječnici teške slučajeve infekcije koronavirusom liječili kombinacijom lijekova za gripu i HIV što je dalo, kažu izvrsne rezultate već 48 sati nakon poetka terapije.

Objavljeno u Magazin

Mlađi muškarac koji se vratio iz Kine izoliran je u splitskoj bolnici. Ravnatelj prof. dr. Julije Meštrović je potvrdio da ima blaže simptome upale gornjih dišnih putova, da su njegovi uzorci poslani u Zagreb na analizu, ali i da nema znatnijih kliničkih znakova zaraze koronavirusom, objavio je HRT.

Objavljeno u Magazin

Četvoro državljana Srbije evakuisano je noćas iz Vuhana, epicentra zaraze koronavirusom. Oni su dobro i na putu su za Francusku, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je za televiziju Hepi da je četvoro državljana Srbije evakuisano iz Vuhana i da bi oni oko 14 časova trebalo da slete u francuski grad Ister, prenose agencije.

Objavljeno u Magazin

Jedan muškarac umro je na Filipinima od posljedica koronavirusa i prva je žrtva ovog virusa van Kine, rekli su zvaničnici.

Objavljeno u Magazin